Certificatul verde, desființat de un cunoscut medic timișorean: „Să revenim la ceea ce ştiam înainte / Să ne împărţim în sănătoşi şi bolnavi, nu în vaccinaţi şi nevaccinaţi”

Certificatul verde, desființat de un cunoscut medic timișorean: „Să revenim la ceea ce ştiam înainte / Să ne împărţim în sănătoşi şi bolnavi, nu în vaccinaţi şi nevaccinaţi”

Voichiţa Lăzureanu, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, sfătuiește autoritățile române să renunțe la certificatul verde în primăvară.

Aceasta susține că sistemul medical ar scăpa de presiune dacă pacienții ar fi împărţiți în sănătoşi şi bolnavi, nu în vaccinaţi şi nevaccinaţi, și dacă am reveni la clasicele diagnostice pe care le ştiam înainte de epidemie.

„Din luna martie ar fi bine să renunţăm la certificatul verde. Această tulpină (n.r. – Omicron) pare că este extrem de infecţioasă, dar din fericire, cu foarte puţine forme severe de boală. Majoritatea sunt fie asimptomatici, fie cu forme uşoare de boală, şi atunci nu prea îşi mai găseşte locul acest certificat verde.

Cred că e momentul să revenim la ceea ce ştiam înainte. Să ne împărţim în sănătoşi şi bolnavi, adică pacientul cu forme simptomatice, şi nu în pozitivi şi negativi, nu în vaccinaţi şi nevaccinaţi, ci să revenim la clasicele diagnostice pe care le ştiam înainte de această pandemie, pentru că la un moment dat şi această pandemie trebuie să o vedem aşa cum este acum, în scădere şi cu potenţial de transformare în izbucniri epidemice, probabil sezoniere”, a explicat Voichița Lăzureanu la Antena 3.

OMS vrea eliminarea certificatului verde!

„Certificatul verde şi restricţiile de călătorie ar trebuie eliminate!”, este mesajul clar transmis de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Organizaţia internaţională consideră că aceste două măsuri nu şi-au dovedit eficienţa. Mai mult, după doi ani de pandemie, oficialii OMS consideră că restricţiile de călătorie şi controversatul certificat verde produc un stres nejustificat şi duc la adevărate crize economice.

OMS vorbeşte despre „ridicarea sau relaxarea interdicţiilor legate de călătorii, pentru că acestea nu oferă o valoare adăugată şi contribuie în continuare la stresul social şi economic trăit de state.”

De acum încolo, măsurile legate de călătoriile internaţionale (măştile, testarea, izolarea sau carantina, vaccinarea) ar trebui să se bazeze pe evaluările riscurilor şi trebuie să se evite o povară financiară pe umerii celor care călătoresc.

CITEȘTE ȘI: Călătorii fără teste COVID în UE, de la 1 februarie. Deplasările, doar în baza certificatelor verzi

Cât despre certificatul verde, acesta, ca dovadă a vaccinării anti-COVID, nu ar mai trebuie să fie o obligativitate cerută de ale ţări membre UE sau din afara UE, pentru că provoacă un stres social.

Prezentarea dovezii vaccinării este deja considerată o măsură excesivă de către OMS, în special din cauza accesului global limitat şi a distribuirii inechitabile a vaccinurilor împotriva coronavirusului, conform capital.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *