Baronul Münchhausen din Timiş

varias 1

Aproape în fiecare comunitate există câte un personaj simpatic, pus pe şotii şi cunoscut de toată lumea. În timp ce unii rămân în memoria colectivă chiar dacă au trecut la cele veşnice, alţii sunt uitaţi şi despre ei nu se mai aude nimic.

În comuna Variaş a existat un bărbat care a fost binecuvântat cu multă imaginaţie şi spontaneitate.

Comparat cu baronul Münchhausen în ceea ce priveşte scornelile, săteanul, al cărui nume era Laka şi care a trecut în eternitate în 1970, este încă pomenit de localnici. Era văcarul satului şi mereu inventa câte o poveste.

La un moment dat le-a spus oamenilor că a venit la el Josip Broz Tito. Acesta ar fi aterizat cu un elicoper în câmp şi l-ar întrebat: „Ce vrei să bei tu, mă Laka?”.

El a spus că ar vrea bere, iar Tito a scos o sticlă mică şi a aruncat-o în fântână. Laka susţine că imediat, puţul s-a umplut cu spumă şi bere.

Laka avea şi o căţea pe nume Laika, pe care o lăuda mereu. Povestea că patrupedul lui poate să-i aducă tava cu plăcintă din casă, ca să-l servească şi o făcea aşa de firesc încât mulţi îl credeau.

O altă anecdotă care mai circulă în comună este legată de călătoria lui Laka la capătul pământului. El susţinea că a fost acolo şi că era o gaură mare. Oamenii l-au întrebat: „Şi, şi… cum era acolo?”.

„Am scuipat repede şi am venit înapoi”, le-a răspuns în glumă omul, lăsându-i uimiţi pe ceilalţi. Cei din Variaş îşi amintesc mereu de Laka, mai ales când se râde şi se glumeşte.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns