Bărbaţi reţinuţi pentru deţinere de arme şi contrabandă calificată

Bărbaţi reţinuţi pentru deţinere de arme şi contrabandă calificată

În data de 10 februarie 2022, polițiștii Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara, cu sprijinul polițiștilor Biroului Rutier Deva, au pus în executare o ordonanță de percheziție a unui autovehicul și două mandate de percheziție domiciliară.

Activităţile procedurale se circumscriu unui dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

În urma activităţilor desfăşurate, în autoturismul folosit de un tânăr de 22 de ani, din Certejul de Sus, care a fost oprit în trafic pe raza municipiului Deva, poliţiştii au găsit o armă letală tip carabină, prevăzută cu dispozitiv de ochire tip lunetă și dispozitiv de amortizare sunet la capătul țevii armei (arma era deținută și transportată fără drept de către tânăr).

De asemenea, la domiciliul unui bărbat de 57 de ani, din comuna Certeju de Sus, poliţiştii au găsit o armă letală (puşcă) și 79 de elemente de muniție (cartușe de diferite calibre și tuburi de cartușe), precum și 3 dispozitive de ochire de tip lunetă, obiecte pe care acesta le deținea fără drept.

CITEŞTE ŞI: Bărbatul care a ucis o fetiță de 4 ani la Arad și-a recunoscut fapta în faţa instanţei

„Din cercetări s-a stabilit faptul că armele și elementele de muniție găsite la percheziții au fost introduse ilegal în țară în cursul anului 2021, de către unui dintre cei doi bărbaţi, fără a fi declarate organelor vamale și erau deținute de aceştia, fără drept.

Față de cei doi bărbaţi a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru 24 ore, aceştia urmând a fi prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor legale”, a transmis IPJ Hunedoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns