Bărbat cercetat pentru trafic de migranți după ce a ajutat 4 cetăţeni turci să intre ilegal în România, în zona de frontieră Sânnicolau Mare

Cinci cetățeni din Nepal, care voiau să treacă frontiera în Serbia, pe jos, au fost opriți din drum de polițiști

Bărbat cercetat pentru trafic de migranți după ce a ajutat 4 cetăţeni turci să intre ilegal în România, în zona de frontieră Sânnicolau Mare

Un bărbat este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce a ajutat patru cetăţeni turci care voiau să intre ilegal în România din Serbia, în zona de frontieră Sânnicolau Mare.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat în zona de competenţă patru cetăţeni turci, care au încercat să intre ilegal în Romania din Serbia, sprijiniţi de un cetățean român.

Șoferul autoturismului este cercetat pentru infracțiunea de trafic de migranți, pe numele lui fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

CITEȘTE ȘI: Fost idol al tribunelor stadionului „CFR” din Timișoara, Sorin Gheju a plecat de la Gătaia la Peciu Nou

În data de 28.12.2022, în jurul orei 10.30, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare a avut loc o acțiune privind prevenirea şi combaterea traficului de migranți în zona de frontieră, ocazie cu care a fost organizat un filtru pe comunicația DN59F, în localitatea Vălcani.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unui autoturism marca VW Passat. În urma controlului efectuat, s-a constatat că șoferul este un cetățean din România care era însoțit de patru cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă.

Cei patru cetățeni străini și șoferul autoturismului au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză, patru bărbați, sunt din Turcia, cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani.

Aceștia au declarat că au trecut fraudulos frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, cu intenția de a ajunge în vestul Europei, cu sprijinul cetățeanului român.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranți pentru conducătorul mijlocului de transport. În continuare, cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Pe numele șoferului, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, în baza materialului probator, a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *