Bărbat carbonizat, găsit în pivnița locuinței. Autospecialele pompierilor nu au ajuns la casa care a luat foc

incendiu hunedoara 1

Un hunedorean și-a pierdut viața, sâmbătă după-amiază, în urma incendiului care i-a cuprins locuința. Bărbatul a fost găsit de pompieri în pivnița locuinței. Acolo au ajuns și resturi din acoperiș, tavan și podea. Incendiul s-a produs într-o comunitate izolată, la care accesul se face de pe drumul ce duce spre Dealu Babii. Mașinile de stingere ale pompierilor nu au putut parcurge drumul până la locul intervenției.

CITEŞTE ŞI: DN6, în topul celor mai periculoase drumuri naţionale

Mort în propria casă

49 de ani. Atât avea proprietarul casei la care au fost solicitați pompierii să intervină. Bărbatul a fost găsit numai după ce pompierii au reușit să dea la o parte toate resturile rezultate în urma arderii.

”A durat foarte mult să îndepărtăm materialele combustibile. Tot acoperișul, structură de lemn și țiglă, plus planșeul de deasupra și dușumeaua care erau din lemn s-au surpat în pivniță. Numai după ce am scos tot din pivniță am dat peste trupul carbonizat al victimei”, a declarat Cristian Baleia, locțiitor comandat Detașamentul de Pompieri Petroșani.

CITEŞTE ŞI: Veşti proaste, ce români vor munci în minivacanţa de Ziua Unirii

Kilometri parcurși pe jos și apă trasă dintr-un pârâu

Incendiul s-a produs în cătunul Răchita. O comunitate izolată, la care se ajunge urmând drumul Dealu Babii-Merișor. Tronson greu accesibil mai ales pe timp de iarnă.
Pompierii nu au putut ajunge la casa cuprinsă de flăcări cu mașinile. Peste doi kilometri i-au parcurs pe jos. Au ajuns la casa cuprinsă de flăcări când aceasta era arsă. Focul fusese anunțat atunci când vecinii au văzut flăcările ieșind prin acoperiș, deci arderea fusese generalizată.

”Casa a ars în întregime. Intervenția noastră a fost foarte dificilă. Mai bine de 2 kilometri a trebuit să mergem pe jos, nu am avut acces cu autospeciala. Ne-am folosit de o motopompă transportabilă și am tras apă dintr-un pârâu din apropiere”, explică căpitanul Cristian Baleia.

CITEŞTE ŞI: Vestul turistic. Cea mai spectaculoasă cale ferată din România

În urma focului a ars tot. Au rămas doar pereții. Inclusiv tocurile geamurilor au fost făcute scrum.

Cel mai probabil, focul a ponit de la o scânteie sau jarul sărit din sobă.

Focul de la imobilul din cătunul Răchitova reprezintă cel de-al patrulea incendiu de locuință la care au intervenit pompierii din Petroșani de la începutul acestui an, conform gddhd.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *