Baraka șochează din nou

Prima galerie de artă contemporană fără pereți s-a deschis luni, pe ruinele vechii cazarme din Timișoara, în centrul orașului.

Grupul artistic Baraka propune o intervenție culturală urbană, inaugurând astfel o galerie de artă contemporană în aer liber, deasupra ruinelor fostei cazărmi a Timișoarei, în spațiul pus cu generozitate la dispoziția tinerilor de către Universitatea de Vest.

Deschiderea galeriei are loc cu prezentartea unei instalații de artă contemporană care reinterpretează unul din cele mai cunoscute monumente din lume, Cristo Redentor, amplasat la sud de Rio (Brazilia), pe muntele Corcovado.

Lucrarea poartă numele: ”Isus Cristos în Rio de Janeiro (și toate rugăciunile pe care Baraka le-a facut pentru inspirația grupului)”. Silueta masculină înaltă de 1,90, îmbrăcată în costum impregnat în rășină, cu cămașă albă, mască de gaze și copex de câțiva metri care se termină într-un craniu, e așezată pe un soclu de beton, înalt de un metru.

Instalația reprezintă începutul unei serii de intervenții culturale în spațiul public, ce vor urma de-a lungul următoarelor șase luni, punctul culminant urmând să aibă loc în această toamnă, transmit artiștii.

Entitatea artistică contemporană Baraka are la bază un grup de artiști vizuali masteranzi ai Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Cei patru artiști, Paul Feier, Adrian Popa, David Iancu și Mihai Toth, au în CV expoziții și evenimente culturale locale și internaționale, rezidențe și tabere artistice în străinătate (Ungaria, Serbia, Argentina), și au dobândit, deja, premii importante din partea Uniunii Artiștilor Plastici.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Baraka șochează din nou

  1. Pe astia nu are cine sa-i …?
    Bine ca se leaga comunitarii de biciclisti si de babe prin piata.
    Au speriat orasul, nu doar copiii nevinovati, acum vin iar sa expuna?
    O rusine. Dezgustator.
    Sa-si expuna operele in propriul veceu, de acord!

  2. Cu ce te-a deranjat? Noroc cu internetul ca daca nu, habar nu aveai. Daca nu esti deschis la minte si nu intelegi mesajul… Ar trebui sa taci.

Lasă un răspuns