Baraka expune în Capitală

După succesul expoziției ”Instalart/Sculptura/000”, Baraka (un grup de artiști emergenți, care lucrează și expun lucrări sub forma unei singure entități) a primit invitația de a expune spre sfârșitul acestui an și în Capitală, urmând ca anul viitor să ajungă la Iași și Cluj-Napoca.

În cadrul proiectului inițiat de artistul bucureștean Marius Leonte, mai multe lucrări au aparținut grupului timișorean: o instalație cu cadru de mașină în raport cu un cub gigant de lână, una sonoră cu două difuzoare în care erau incluse aripi de muște și benzi de casetă tăiate, un video/performance în care artistul își bea propriul sânge, explicând într-un mod ironic/abstract acest proces de autocunoaștere.

Tot de Baraka au fost concepute o instalație cu un frigider și o mie de cranii și un sicriu în care trupul în erecție sculptat din rășină al unui membru Baraka este înmormântat, la care este atașat un video cu funeraliile autentice ale unui apropiat al acestuia.

Baraka este o entitate artistică emergentă, formată din David Iancu, Paul Feier, Adi Popa și Mihai Toth, absolvenți ai Universitățtii de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte și Design. Grupul a luat naștere în vara anului 2012, ca o alternativă a contextului de instituție reprezentată de unitatea de învățământ, statement-ul entității Baraka fiind crearea colectivă a proiectelor artistice care îmbină coagularea ideilor legate de organic și anorganic în raport cu reprezentarea lucrărilor într-o manieră specifică dezvoltată în timp.

Totodată, Baraka este implicată în demersul unui artist running-space și dezvoltarea acestui concept în relație cu o serie de colaborări în care sunt invitați alți artiști. Grupul are o abordare specifică asupra proiectelor sale, în care este pusă în lumină un anumit tip de atmosferă ce înmagazinează o serie de senzații precum: ironia, umorul, macabrul, naivul, respectând totodată compozițiile și tehnicile artei tradiționale, lucrările având referințe clare în istoria artei.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Baraka expune în Capitală

Lasă un răspuns