Baraj imens pe râul Nipro, lângă Herson, aruncat în aer (video)

Baraj imens pe râul Nipro, lângă Herson, aruncat în aer

Un imens baraj din epoca sovietică din partea din sudul Ucrainei controlată de Rusia a fost aruncat în aer marți, eliberând un potop de apă în zona de război, potrivit forțelor ucrainene și ruse.

Ambele părți se acuză reciproc de distrugerea barajului.

Imagini neverificate de pe rețelele de socializare arată o serie de explozii intense în jurul barajului Kakhovka. Alte videoclipuri arată cum apa se revarsă prin rămășițele barajului.

Barajul, înalt de 30 de metri și lung de 3,2 km, a fost construit în 1956 pe râul Dnipro, ca parte a centralei hidroelectrice Kakhovka.

Acesta deține un rezervor de 18 km3 care alimentează cu apă și peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, și centrala nucleară Zaporojie, aflată de asemenea sub control rusesc.

Armata ucraineană a declarat că forțele rusești au aruncat în aer barajul.

CITEȘTE ȘI: La un pas de o mare tragedie în Timiș

„Kakhovka (barajul) a fost aruncat în aer de forțele de ocupație ruse”, a declarat marți comandamentul de sud al forțelor armate ucrainene pe pagina sa de Facebook, potrivit AP.

AP anunță că Ministerul ucrainean de Interne a cerut locuitorilor din 10 sate de pe malul drept al râului și din unele părți ale orașului Herson să adune documentele esențiale și animalele de companie, să oprească electrocasnicele și să plece.

(sursa: Mediafax)

Foto: Dunya News


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *