Bannere abandonate și focar de infecție în pasajul de la Opera timişoreană. Capitala Culturală a încremenit în faza de deschidere (video)

Bannere abandonate și focar de infecție în pasajul de la Opera timişoreană. Capitala Culturală a încremenit în faza de deschidere (video)

Toată zona centrală este împânzită cu bannere ce anunță, încă, evenimentul de deschidere Timișoara CEaC 2023. Și nu oricând, ci pentru zilele de 17-19 februarie 2023! Și nu oricum, ci în șapte limbi.

După mai bine de o lună de la inaugurarea oficială a TM 2023 Capitală Culturală a Culturii, bannerele instalate înainte de deschidere, din Piața Unirii și de pe străzile ultracentrale au rămas abandonate. Nefiind deșeuri, cei de la Retim le-au lăsat acolo unde au fost instalate. Cât despre demontarea lor, rămâne un mister dacă treaba cade în sarcina primăriei, a Centrului de Proiecte sau a Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023.

În altă ordine de idei, din mult lăudatul program cu mii de evenimente, de-a lungul acestui an, pentru publicul larg, în piațele centrale nu a mai fost dedicat niciun eveniment, de la lansarea ce a avut loc de mai bine de o lună. Și dacă evenimente publice nu sunt, evident că nu sunt nici anunțuri. Nu este vorba de expoziții și ateliere în galerii de artă, muzee sau alte spații expoziționale, ci de așa-numita artă stradală sau “street performance”.

Iar dacă nu generează evenimente publice, cei din echipele TM 2023 CEaC, preferă să se “lipească” oportunistic de alte evenimente, care nu au nicio treabă cu Capitala Europeană.

Așa este cazul meciului retur al finalei CEV Challenge Cup la volei feminin, vare a avut loc miercuri, 22 martie.

“Miercuri seara, Timișoara a fost și capitală a sportului, găzduind returul finalei CEV Challenge Cup la volei feminin. O competiție de înaltă clasă, în care au pornit 64 de echipe de pe întreg continentul. A fost, cu adevărat, o sărbătoare a spiritului de competiție și a fair-play-ului. Am fost onorați să sprijinim un asemenea eveniment și să împărtășim, și în acest context, valorile care animă anul Capitalei Culturale Europene la Timișoara. Mulțumiri CSM „Vulturii” Lugoj, CSM Lugoj – volei și Timișoara 2023 pentru implicare și suținere!”, anunța Primăria Timișoara, pe pagina “oficială” de Facebook a instituției (https://www.facebook.com/primariatm/posts/pfbid034Gi4jgxXS5KzAud69K7MaJ2nywbcBvXLimncFp9efMzULdAPFq5tUikFfS9Vs4S2l).

Nu este clar care a fost aportul Primăriei Timișoara, în afară că a pus la dispoziția echipelor CSM Lugoj şi Reale Mutua Fenera Chieri, sala “Constantin Jude” (fosta Sala Olimpia). Cât despre implicarea Asociației „Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii”, misterul este total. Pe pagina lor de Facebook, evenimentul sportiv nici măcar nu este menționat.

Focar de infecție în “buricul târgului”

Revenind la cosmetizarea zonei centrale pentru anul Capitalei Culturale, pe lângă bannerele abandonate, un punct de “atracție” este chiar în inima orașului, în Piața Victoriei. Deși autoritățile s-au lăudat cu redeschiderea și renovarea toaletei publice din centru, au aplicat zicala “fata mamei jucăușă, cu gunoiul după ușă”.

Concret, pasajul subteran abandonat, din Piața Victoriei, nu a fost nici închis, nici igienizat. Este un adevărat focar de infecție și punct de atracție pentru amatorii de senzații olfactive tari. Este chiar imaginea Timișoarei: un subsol mizerabil și plin de gunoaie, mascat de o prelată, inscripționată cu ce altceva, decât cu “2023 TIMISOARA EUROPEAN CAPITAL of CULTURE”!

Imaginile dezolante, mai jos.

No comment!

CITEŞTE ŞI: Vorbărie multă, soluții zero! Apar semne de revoltă în USR Timiș


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *