Banii timişenilor, risipiţi pe tot felul de bazaconii cu denumiri pompoase

Deși în urmă cu doi ani se părea că un nou spirit îi va anima pe cei care alcătuiesc Agenda culturală a județului Timiș, în sensul că urmau să nu mai primească bani tot felul de acțiuni mărunte și fără rezonanță regională, se pare că miercurise va încerca, din nou, aducerea aleșilor în ispita facilului.

Agenda manifestărilor cultural-artistice și sportive a acestui an ar trebui ajustată cu câteva zeci de „evenimente”, unul mai răsărit decât altul.

Diverse organizații de care nu a auzit nimeni până acum, precum și fundații care au în spate instituții de învățământ superior care încasează taxe grele de la studenți sau din programe de cercetare se află pe lista solicitanților de diverse sume de bani de la bugetul județean, unul nu prea bogat, dar care trebuie să satisfacă tot felul de alte nevoi, cum sunt drumurile sau dotările pentru spitale ori orfelinate.

Lista de acțiuni suplimentare este plină de ciudățenii. Astfel, cer bani de la CJT Filarmonica „Banatul” și Teatrul German, instituții de cultură aflate sub coordonarea financiară a Primăriei Timișoara. Apoi, încep să apară tot felul de denumiri pompoase, care nu spun nimic, pentru că detaliile lipsesc cu desăvârșire, astfel încât contribuabilul de la Beba Veche – de exemplu – dacă ar avea chef să se uite pe Agenda culturală a CJT n-ar pricepe mai nimic.

Avem o propunere de finanțare a editării volumului celei de-a 18-a Conferințe Internaționale de Istorie Conceptuală, cu 17.000 de lei (probabil, volumul va fi scris pe foiță din aur).

 

Citeşte şi:

Ştiai că poţi lăsa moştenire profilul tău de Facebook? Cum procedezi

 

 

CJT va contribui la apariția publicației „Foaia Timișului”, de care nu a auzit nimeni, a Asociației Jurnaliștilor Bănățeni, care nu se știe pe cine reprezintă, cu 5.000 de lei.

Denumiri pompoase, fără număr

Universitatea de Vest, prin fundația cu același nume, întinde și ea mâna la bugetul județean, pentru cel puțin trei acțiuni: Gala Premiilor UVT – 20.000 de lei, „Viitor pentru Comunitate!” (o mențiune hodoronc-tronc pe listă, despre care nu se știe dacă este simpozion, workshop, carte sau film de desene animate) – 7.000 de lei și Gala Excelenței Bănățene – 20.000 de lei.

Sarea și piperul listei este editarea volumului „Exerciții de matematică subiectivă”, cu 2.000 de lei, propus de Asociația ProCerneteaz.

Pe listă se mai află și alte acțiuni de mare amploare, cum ar fi: Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor rutiere – 2.000 de lei; Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA – 2.000 de lei; Conferință „Ziua educației” – 8.000 de lei; Metode combatere a abandonului școlar – 8.000 de lei; Colocviu științific internațional „Cercetarea traductologică din România. Direcții, teme, perspective” – 5.000 de lei; revista „Licurici” – 3.000 de lei.

Acestea fiind simple mărunțișuri, din ziarul „Renaşterea bănăţeană” de miercuri, 30 septembrie, veţi afla ce alte proiecte măreţe jupoaie bugetul judeţului Timiş, cu menţiunea că unul dintre ele poartă denumirea „Biologia Online – Dezvoltarea componentelor digitale ale elevilor – o șansă în plus pentru promovarea examenului de bacalaureat”, care va avea o finanțare de 4.000 de lei…


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns