Bani pentru dezvoltarea oncologiei la Timişoara

dobra paunescu

Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului „Oncogen” a câştigat proiectul strategic „România şi Serbia se alătură iniţiativei luptei împotriva cancerului în regiune: îmbunătăţirea diagnosticelor şi tratamentul tumorilor maligne”.

Bugetul total este de 12 milioane de euro, din care peste trei milioane de euro sunt alocaţi centrului Oncogen. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea oncologiei în regiune, printr-o infrastructură modernă şi eficientă, cu scopul de a asigura accesul la servicii de înaltă calitate pentru diagnosticul şi tratamentul cancerului.

„Cu aceşti bani se va întări capacitatea centrului de a susţine şi dezvolta diagnosticul personalizat în bolile tumorale şi o mai bună orientare a tratamentului. Acest proiect vine să pună în practică progresele obţinute de laboratorul de cercetare şi îşi propune elaborarea unui soft care să integreze datele şi să permită o mai bună decizie terapeutică”, a declarat Virgil Păunescu, coordonatorul centrului „Oncogen”.

Consiliul Judeţean Timiş este partener în acest proiect foarte important pentru sănătate, preşedintele Călin Dobra declarând:

„Aşa cum 2017 a fost un an în care domeniul sănătăţii a reprezentat cea mai importantă activitate a Consiliului Judeţean Timiş, în sensul că s-au alocat aproape 20 de milioane de lei pentru investiţii şi reparaţii la Spitalul Judeţean Timişoara, sănătatea va rămâne prioritară şi în 2018, iar unul dintre proiectele importante, în care suntem parteneri împreună cu Oncogen, aflat în subordinea spitalului judeţean, este cel dintre România şi Serbia, cu sume foarte consistente care, cu siguranţă, vor veni în sprijinul activităţii de cercetare din cadrul centrului”.

Centrul Oncogen dispune de facilităţi de ultimă generaţie pentru cercetare în domeniul terapiilor avansate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *