Bani de la stat pentru salariații supuși anchetelor epidemiologice

covid 19

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiş le reamintește angajatorilor că pot profita de facilitatea suportării de către stat a trei sferturi din salariul de bază al salariaților supuși anchetelor epidemiologice.

CITEŞTE ŞI: Toată Timișoara știe: un oltean la primărie!

Astfel, instituția aduce la cunostinţa angajatorilor faptul că, în baza OUG 120/22.07.2020 privind instituirea unor măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, salariații a căror activitate a fost suspendată ca urmare a anchetei epidemiologice efectuate de direcțiile de sănătate publică județene beneficiază de acordarea indemnizației prevăzute la articolul XI din OUG nr.30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, adică de 75 la sută din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat și se suportă din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

CITEŞTE ŞI: Poliţişti tăiaţi cu coasa. Localnicii, furioşi: „Împuşcă-l, frate!” „Să-mi dea mie pistolul că îi împuşc eu” (Video)

Sprijinul nu poate depăși 75 la sută din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, respectiv 5.429 lei.

”Măsura prevăzută mai sus, se aplică pe toată perioada în care activitatea este suspendată, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020.

CITEŞTE ŞI: Telenovelă politică în Timiș: Un fost concurent de la ”Insula Iubirii” candidează la Primărie și vrea să-i sufle postul celui care i-a furat iubita

De această măsură nu beneficiază salariații aflați în concediu medical și care primesc indemnizația de asigurări sociale aferentă”, precizează Agenția Juețeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *