Dacă găsești o bancnotă de 100 de lei sub ștergător nu te atinge de ea, cheamă poliția. E mai rău decât crezi

bancnota

Metoda bancnotei din parbriz nu este nouă, dar este nouă în România. Această metodă de furt se folosește de obicei în parcările centrelor comerciale aglomerate, unde mașinile sunt parcate unele lângă celelalte.

CITEȘTE ȘI: 15 decembrie 1989, Timișoara. Drumul spre libertate a început în Piața Sfânta Maria, în fața casei unde locuia pastorul Tokes

O echipa de 2-3 indivizi așteaptă la pândă în parcare, de obicei la bordul unor mașini cu numere de Bulgaria sau Anglia, numere false sau nedetectabile. În momentul în care pun ochii pe o victimă, de obicei femei bine îmbrăcate, înstărite, cu mașini luxoase și cu o geantă mare, așteaptă că victima să parcheze mașina, după care se pun pe așteptare în poziții cheie.

Bancnota falsă este așezată pe parbriz iar infractorii așteaptă

Unul dintre infractori pune la stergator o bancnotă falsă de 100 de lei sau de 50 de lei. O pune astfel încât să îi sară imediat în ochi șoferului care se urcă la volan. Șoferul urcă în mașina, pune geantă pe scaunul din dreapta, după care pornește motorul. Dar când vede bancnotă din parbriz, se da jos că să o ia.

În acest timp, un infractor stă ascuns în spatele mașinii, și când femeia se da jos, deschide ușa, după care se duce pe după portieră (bancnota fiind poziționată pe mijloc, să nu o poți lua din mașină), infractorul intervine și sustrage poșeta femeii, după care se face nevăzut. Locul strâmt și faptul că odată ce portiera este deschisă hoțul este mascat, fac ca metoda să fie extrem de eficientă.

Nu de puține ori, echipe de tâlhari mai tupeiste, ajung chiar până la furtul autoturismului, dacă acesta e lăsat cu cheia în contact și cu motorul pornit. Când femeia se dă jos că să ia bancnota, hoțul intră în mașină, închide ușa și o blochează, după care pleacă în trombă. Evident, automobilele ajung la dezmembrat sau sunt vândute în Bulgaria sau Ucraina.

Concluzia? Dacă vedeți că aveți ceva în geam, blocați imediat ușile și puneți-va în mișcare. Nu vă dați jos din mașină sub nicio formă și asigurați-vă când plecați că nu sunteți urmăriți. Niciodată nu va fi la ștergator o bancnotă reală, așa că nu vă faceți iluzii că o să vă îmbogățiți peste noapte!

sursa: realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns