Bănățencele au ratat titlul la tenis de masă

ping pong

Formația Farul Constanţa a câştigat titlul în Superliga feminină de tenis de masă după o finală în dublă-manşă cu ACS Dumbrăviţa, campioana ultimelor patru ediţii consecutive.

Fetele antrenate de selecţionerul Viorel Filimon au avut un retur destul de uşor după ce în tur au câştigat cu 5-2.

Era un scor greu de răsturnat în retur, chiar dacă nu imposibil, dar sportivele din Banat, pregătite de Nicoleta Husar, nu au reuşit să facă minunea. Disputa de la Sala Polivalentă din Dumbrăviţa a început cu meciul dintre Andreea Zanfir şi Elena Zaharia, o sportivă de doar 13 ani care i-a făcut viaţa foarte grea jucătoarei de la clubul din Banat.

Până la urmă, Zanfir a câştigat cu 3-2 (8-11, 11-7, 12-10, 6-11, 11-9).

A urmat la masă sora geamănă a lui Zanfir, Mihaela Dospina, cu sora tinerei Elena, Alina Zaharia. De data aceasta, jucătoarea de la Farul a triumfat cu 3-1 (12-10, 12-14, 11-3, 11-9). Cu 1-1 la general, a urmat maciul sârboaicei Izabela Lupulesku împotriva jucătoarei care e şi secund la echipa constănţeană, Anamaria Sebe, care a jucat doar în finală. Deşi sârboaica cu origini române din Vojvodina a avut momente bune de joc, Sebe a câştigat cu 3-0 (11-9, 11-8, 13-11).

Farul a preluat avantajul, dar disputa se putea prelungi, deoarece în meciul patru, Andreea Zanfir a avut 2-0 în faţa Alinei Zaharia. Scorul s-a răsturnat însă la 3-2 (7-11, 8-11, 12-10, 11-9, 11-8), după ce sportive antrenată de Viorel Filimon a greşit nu mai puţin de cinci mingi de meci.

Cu trei jocuri câştigate, Farul a devenit astfel campioană națională, iar ultimele partide s-au mai disputat doar pentru ”statistică”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns