Bănăţean internat în stare critică la Infecţioase. Medicii se zbat să-l ţină în viaţă

sepsis

Un bănăţean este internat în stare critică la la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara.

”Pacientul are vârsta de peste 50 de ani și a fost internat pentru bronhopneumonie și sepsis (răspuns al organismului, atunci când acesta se confruntă cu o infecție bacteriană generalizată – n.r.). De asemenea, bolnavul prezintă și comorbidități (mai multe afecțiuni pe lângă boala primară n.r.). Analizele au confirmat diagnosticul de gripă. În prezent, pacientul se află la terapie intensivă și este intubat”, a precizat marţi, pentru Renaşterea bănăţeană, medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al unității sanitare.

Citeşte şi: Judecătoarea Terceanu şi fraţii Becali, ani grei după gratii! Borcea a fost achitat

Potrivit reperzentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, în ultima săptămână, în județul nostru, au fost confirmate două cazuri de gripă. De asemenea, peste 2.500 de timișeni au suferit din cauza afecțiunilor de sezon în perioada 12-18 februarie.

”Au fost înregistrate 2.286 de viroze cu 26 de internări și 347 de cazuri de pneumonie cu 63 de internări. Comparativ cu săptămâna precedentă, valorile sunt aproximativ aceleași”, a declarat medicul Melania Arion, şef al Serviciului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile din cadrul DSP Timiș.

Citeşte şi: Actriţă din ‘Las Fierbinţi’, ucisă cu sânge rece de soţ. Vedeta devenise mămică de curând

Specialiștii atrag atenția că, în această perioadă, persistă riscul de îmbolnăvire cu afecțiuni de sezon. Persoanele cu boli cronice trebuie să acorde mai multă atenție stării de sănătate, deoarece în cazul acestei categorii populaționale, evoluția virozelor și a gripelor poate fi mai problematică. În acest sezon, peste 500 de români au fost diagnosticați cu gripă, iar numărul deceselor a ajuns la, marţi, la 39.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns