BANAT. Canicula își cere din nou ”drepturile”

canicula5

Peste 100 de persoane au ajuns, în prima parte a zilei de luni, la spital. ”Motivele medicale pentru care timișenii au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Timișoara au fost numeroase: de la accidente vasculare cerebrale, la episoade lipotimice.

De asemenea, o parte dintre oameni, care s-au refugiat de căldură la ștrand, au suferit traumatisme, în urma unor căzături”, a declarat medicul-șef al UPU, Mihai Grecu.

Punctele de prim-ajutor deschise în Timișoara de autoritățile sanitare și deservite de voluntari ai Crucii Roșii nu au avut prea mare căutare, luni, un motiv fiind acela că, în aceste locuri, oamenii nu mai beneficiază de măsurarea tensiunii arteriale, ci primesc doar apă și sfaturi în ceea ce privește protecția împotriva caniculei.

În județul Caraș-Severin, unde luni, a fost cod galben de caniculă, au fost 16 puncte de prim-ajutor, ambulanțele cărășene intervenind, în ultimele zile, pentru aproape 200 de pacienți, dintre care nouă au fost ridicați din stradă.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în Banat, în această săptămână sunt prognozate temperaturi diurne de 35-37 de grade Celsius și nocturne de 17-20 de grade.

În primele zile ale săptămânii viitoare, temperaturile, conform actualizărilor meteo, vor scădea ușor de la o zi la alta, atingând valorii medii diurne de 32-34 de grade, urmând ca în primele zile ale lunii august, să avem parte din nou de 35-36 de grade Celsius.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns