Bâlciul de la Prislop va dispărea

prislop 2

Haosul comercial de la poarta Mănăstirii ar putea dispărea după ce va fi realizat un plan de sistematizare a zonei.

Până în trimestrul patru al acestui an, Consiliul Județean Hunedoara trebuie să pună la punct un plan de sistematizare care să respecte standarde ridicate pentru comerțul care se realizează în apropierea Mănăstirii Prislop.

Noua conducere a CJ Hunedoara vrea să reorganizeze întreaga zonă și, împreună cu administrația locală din orașul Hațeg, să impună anumite reguli pentru comercianții din zonă.

În acest sens, președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, a declarat că zona trebuie încadrată într-un plan care să nu permită comerțul dezorganizat.

„Cu riscul că voi deveni o persoană nepopulară pentru cei care au chioșcuri în zonă, nu voi accepta niciodată haosul care este acolo. Vreau să facem o sistematizare – chiar dacă e teren particular – care să placă miilor de oameni care vin din toată țara.

Degeaba facem drum județean de calitate și modern, parcări moderne, dacă noi lăsăm acele maghernițe și haosul de acolo. Nu spun că acea activitate trebuie oprită, dar chioșcurile trebuie aliniate, amenajate, iar cine nu vrea să se încadreze nu are de cât să meargă dincolo de deal”, a declarat Laurențiu Nistor.

La rândul său, vicepreședintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora mizează pe sprijinul adminiustrației locale din Hațeg pentru a impune comercianților reguli stricte și că acestea din urmă sunt în sprijinul afacerilor din zona Mănăstirii Prislop.

„Civilizația și comerțul civilizat înseamnă rigurozitate în ceea ce înseamnă oportunitatea creată de Consiliul Județean pentru a-și dezvolta privatul afacerea.

Pentru că, întrr-un fel și-o dezvoltă într-un mediu civilizat și în alt fel și-o dezvoltă făcând ceea ce este acolo. Primăria orașului Hațeg nu poate să nu fie mulțumită de ideea noastră”, a spus Mircea Bobora, scrie hunedoaralibera.ro.

Problema comerțului din vecinătatea Mănăstirii Prislop a mai fost dezbătută în trecut, însă măsurile s-au lăsat așteptate, iar comerțul s-a dezvoltat pe marginea drumului fără a se respecta vreo regulă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *