Bacalaureat 2020 – Subiectele la proba la limba şi literatura română. Patru elevi din Timiș, eliminați din examen

manuale 4

Candidaţii care au susţinut, luni, proba la limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat au avut de rezolvat subiecte care au inclus un fragment din „Amintiri despre G. Călinescu” de Mircea Bandu, un altul din „Arhanghelii” de Ion Agârbiceanu şi de redactat un eseu despre o comedie studiată, notează news.ro.

La primul subiect al probei de limba şi literatura română a Bacalaureatului, candidaţii au avut de rezolvat mai multe cerinţe pornind de la un fragment din „Amintiri despre G. Călinescu” de Mircea Bandu.

Rezolvarea acestor cerinţe însumează 50 de puncte.

La subiectul al doilea, de 10 puncte, elevilor li s-a cerut să prezinte perspectiva narativă dintr-un fragment din „Arhanghelii” de Ion Agârbiceanu.

Cel de-al treilea subiect a prevăzut redactarea unui eseu de minimum 400 de cuvinte, în care candidaţii să prezinte particularităţi ale unei comedii studiate. Acest subiect a fost notat cu 30 de puncte.

Fiecare candidat primeşte 10 punte din oficiu, iar timpul de rezolvare a subiectelor a fost de trei ore.

Peste 155.000 de absolvenţi ai clasei a XII-a s-au înscris pentru a susţine Bacalaureatul, care a început luni, cu proba de Limba Română. Va fi organizată o sesiune specială, în 6 iulie, pentru elevii aflaţi în izolare sau confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus.

În județul Timiș, toți elevii au trecut cu bine testul epidemiologic, dar în timpul sesiunii de examinare, patru elevi au fost prinși având asupra lor căști și telefoane mobile, fiind scoși afară din sală.

 

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns