BAC 2020. Cele mai tari perle la proba de Limba Română: „Nae Caţavencu e cel mai şmecher dintre şmecheri, ca în viaţă”

La proba de Limba Română a Bacalaureatului 2020, elevii au avut mare spor pentru perle. Corectatul lucrărilor i-a amuzat și i-a uimit deopotrivă pe profesori. Cele mai tari perle de la BAC i-au avut în prim plan pe Ion Luca Caragiale și pe personajele centrale ale operei sale, „O scrisoare pierdută”.

Cele mai tari perle la Română, la Bacalaureat 2020

  • „Nae Caţavencu e cel mai şmecher dintre şmecheri, ca în viaţă, altfel, nu ajungi sus!”
  • „Cetăţeanul turmentat este beat şi vesel mereu, când pierde şi găseşte iar scrisoarea de amor pe care i-o duce Zoei, că e damă bună, şi le dă la toţi de mâncare şi băutură gratis de alegeri”.
  • „Nae Caţavencu e mare şmecher, că fură scrisoarea de amor, cerând în schimb să intre în Parlament ca şantajist cu drepturi depline”
  • „Tema piesei lui Caragiale este o scrisoare de amor scrisă într-un cod prin care Tipătescu este Cocoșelul, iar Zoe este găinușa. Doar Caţavencu e mai deştept şi pricepe CODUL, şi i-l spune soţului găinușei.”
  • „Ion Luca Caragiale e mare poet, şi comedia lui aparţine genului dramaturg”

„Coana Joița este numită în piesă TOANTĂ BUNĂ, care îi conduce pe toţi şi le ia voturile pentru un candidat nou în zonă, cu CLOPOŢEI LA URECHI”

Sursa: Antena 1

Foto: descopera.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “BAC 2020. Cele mai tari perle la proba de Limba Română: „Nae Caţavencu e cel mai şmecher dintre şmecheri, ca în viaţă”

Lasă un răspuns