Avocatul lui Sorin Udrea a cerut revizuirea procesului. Care este motivul

Sorin Udrea 1

După condamnarea lui Sorin Udrea la șase ani și opt luni de închisoare, familia acestuia, prin avocat, a solicitat instanței rejudecarea procesului, pe motiv că nu toate acuzațiile aduse de procurori sunt fondate.

În paralel, același lucru l-au solicitat și reprezentanții legali ai amicului său, Viorel Cosma (condamnat la cinci ani de închisoare), deși acesta, dispărut fără urmă după proces, nu a fost găsit încă.

Udrea ispășește în prezent pedeapsa în Italia, unde a fost capturat după ce plecat și el din România, încercând, potrivit surselor judiciare, să se ascundă de autorități. Procesul, care se află pe rolul Tribunalului Timiș, stagnează însă de ceva vreme, cauza fiind amânată de mai multe ori.

La un moment dat, președintele completului de judecată a fost recuzat de revizuenți, însă cererea acestora de a-l înlocui pe judecător cu un alt coleg a fost respinsă.

Udrea și Cosma au fost trimiși în judecată anul trecut, fiind acuzați de constituirea și inițierea unui grup infracțional organizat, împreună cu alți 15 inculpați, toți prieteni de mai mulți ani. Deși procurorii au pus pe seama acestora săvârșirea mai multor infracțiuni de violență, judecătorii i-au condamnat doar pentru unele dintre ele, motivând că nu există suficiente probe pentru stabilirea vinovăției în toate capetele de acuzare.

Sorin Udrea, de exemplu, a fost condamnat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, complicitate la contrabandă, tâlhărie și braconaj, deși procurorii l-au indicat ca fiind liderul grupului infracțional, cu mai multe infracțiuni la activ. În fața instanței, însă, nu s-au putut dovedi toate acuzațiile.

Foto: Adrian Pîclişan


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns