AVOCAT judecat pentru ÎNŞELĂCIUNE. A primit ZECI DE MII DE EURO de la clienţi pe care i-a lăsat cu ochii-n soare

Un avocat a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara pentru săvârșirea a trei infracțiuni de înșelăciune.

Anul trecut, Ciprian Ioan Ciocu, avocat în cadrul Baroului Arad, a fost angajat de un client pentru formularea și susținerea unei plângeri împotriva unui proces-verbal, primind, pentru această prestație, 230 de lei.

La acea dată însă, avocatul avea suspendat dreptul de a-și exercita profesia. Mai mult decât atât, potrivit anchetatorilor, acesta nu a făcut nici un demers pentru serviciul pentru care a fost plătit, astfel că persoana care l-a angajat a trebuit să mai plătească și valoarea amenzii primite, în valoare de 2.500 de lei.

În lunile care au urmat, avocatul arădean a primit, de la alt client, 22.400 de euro, în trei tranșe, pentru a-l reprezenta într-un proces penal.

”Nu a redactat şi nici nu a promovat vreo cerere în justiţie, i-a prezentat înscrisuri plăsmuite pentru a dovedi destinaţia aparentă a sumelor de bani plătite, inducând-o astfel în eroare” pe persoana care l-a angajat, spun procurorii.

La începutul acestui an, a mai primit 1.500 de euro, de la un alt client, pentru a-i apăra interesele tot într-un proces penal, dar, la fel, nu și-a onorat obligațiile.

Sursa foto: aradon.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns