Avertizări meteo de căldură excesivă. Cod portocaliu în vestul țării

Avertizări meteo de căldură excesivă. Cod portocaliu în vestul țării

Avertizări meteo de căldură excesivă. Cod portocaliu în vestul țării.

Zona de vest a țării va fi sub incidența unui Cod portocaliu de căldură în zilele de vineri și sâmbătă, iar duminică se instituie Cod galben. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, astăzi este în vigoare un Cod Cod portocaliu de căldură excesivă în Banat și în sudul Crişanei.

În aceste zone, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, cu maxime între 33 şi 36 de grade, respectiv minime cu temperaturi tropicale, în jurul valorii de 20 de grade.

harta 1 1

Pe parcursul zilei de sâmbătă va fi valabil un Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat, ce se va intensifica uşor în Banat, sudul Crişanei, în cea mai mare parte a Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa în general între 34 şi 37 de grade, iar nopţile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

harta 2 1

Duminică, un alt Cod galben de vreme caniculară va fi în vigoare în Banat și sudul Transilvaniei, deşi în aceste zone valul de căldură se va diminua ca intensitate.

În aceste regiuni se vor înregistra temperaturi maxime, în general, între 31 şi 33 de grade, în timp ce, local, cu o probabilitate mai mare la munte, precum şi în regiunile vestice, nordice, nord-estice şi în centru, vor apărea perioade cu vreme instabilă.

harta 3 1

Potrivit radiotimisoara, trei sferturi din țară se află sub incidența avertizărilor de căldură.

CITEȘTE ȘI: Horia Colibășanu a pornit să cucerească Gasherbrum II (8.035 m), al 13-lea cel mai înalt vârf din lume


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *