Avertizări cod galben de vânt puternic în cea mai mare parte a României. La munte va ninge

Avertizări cod galben de vânt puternic în cea mai mare parte a României. La munte va ninge

Avertizări cod galben de vânt puternic în cea mai mare parte a României. La munte va ninge

Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări de tipul cod galben de vânt puternic valabile sâmbătă și duminică în cea mai mare parte a țării. De asemenea, meteorologii avertizează că în unele zone montane va ninge și va fi viscol.

Prima atenționare este valabilă de sâmbătă, la ora 17.00, până duminică, la 8.00. În intervalul menționat vor fi „intensificări ale vântului, predominant ninsori la munte la peste 1400 m, temporar viscol la peste 1700 m”.

Vântul va avea intensificări în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei, cu viteze de 55…65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona montană vor fi precipitații mixte, iar la peste 1400 de metri vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă mai consistent în Carpații Orientali. La munte vor fi rafale de 60…80 km, iar la altitudini mai mari de 1700 de metri, peste 90…100 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.

Unele intensificări ale vântului cu viteze de 45…55 km/h vor fi și în restul teritoriului. În dimineața zilei de duminică în zonele joase din estul Transilvaniei și Maramureș, trecător vor fi precipitații mixte.

CITEȘTE ȘI: Cursul leu-euro ar urma să sară de 5 lei pentru 1 euro

A doua atenționare cod galben va fi în vigoare duminică, în intervalul orar 8.00-18.00. Este vorba despre intensificări ale vântului, ninsori în Carpații Orientali și temporar viscol la peste 1700 de metri.

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Transilvaniei, cu viteze de 55…65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona Carpaților Orientali va ninge moderat cantitativ (10…15 l/mp) și va continua să se depună strat de zăpadă. La munte vor fi rafale de 60…80 km, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…110 km/h. De asemenea, vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută, au precizat meteorologii.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *