Avertismentul medicului Dorel Săndesc: Avem doar 1.000 de medici ATI. Va fi una dintre problemele majore, dacă numărul pacienților cu COVID va crește

dorel sandesc

Numărul pacienților infectați cu coronavirus continuă să crească, iar odată cu el și numărul pacienților critici, care ajung în faze grave ale bolii, lucru care pune o presiune mare pe secțiile de terapie intensivă din spitale. Mai ales în condițiile în care în aceste secții ajung și pacienți în stare critică din cauza altor afecțiuni, care „nu au luat pauză pe perioada epidemiei”, atrage atenția Dorel Săndesc, medic ATI, președintele Societății Române de Anestezie-Terapie Intensivă și al comisiei de specialitate din Ministerul Sănătății, într-un interviu acordat HotNews.ro.

Cu toate că s-a vorbit foarte mult despre numărul insuficient de paturi, Dorel Săndesc subliniază și cealaltă parte gravă a problemei – deficitul de personal din secțiile ATI, unde există doar circa 1.000 de medici și în jur de 800 de rezidenți. Acest lucru se poate transforma într-o „problemă majoră”, avertizează Dorel Săndesc.

Dorel Săndesc este medic ATI, fostul șef al Secției de Anestezie-Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara, președintele Societății Române de Anestezie-Terapie Intensivă, care reunește medicii ATI din țara noastră, și al comisiei de specialitate din Ministerul Sănătății.

Continuarea pe HotNews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Avertismentul medicului Dorel Săndesc: Avem doar 1.000 de medici ATI. Va fi una dintre problemele majore, dacă numărul pacienților cu COVID va crește

  1. Acum s a observat ca nu sint destui medici ati daca nu era covidul erau destui cum nu sint destui doctori cind facultati de medicina au aparut peste tot ca ciupercile dupa ploaie,inainte de 89 erau citeva Iasi,Bucuresti,Timisoara,Cluj,acum este inflatie si nu sint destui doctori,eu cred ca sint prea multi dar nu sint destui competenti pentru domeniul respectiv,ce au pazit specialistii si cei care conduc domeniul respectiv,pai si aici tot populatia este de vina,nu sint destui doctori ca populatia nu poarta masca de protectie,nu,sau vinovati sint cei aproape 2000 de romani care au murit.

Lasă un răspuns