Avertismentul lui Raed Arafat după decizia CCR privind amenzile: ”Virusul este un ucigaș”

Secretarul de stat Raed Arafat a transmis un mesaj pe Facebook în care face referiri la decizia CCR care a stabilit că ordonanţa prin care Guvernul a mărit amenzile în ultima lună, până la 20.000 de lei, este neconstituţională. Arafat atrage atenția că astfel de amenzi sunt necesare într-o situație de urgență precum cea în care ne aflăm în prezent.

CITEȘTE ȘI: Două branduri timișene așteaptă relaxarea măsurilor de siguranță

Mai exact, șeful DSU spune că România se află ”în mijlocul unei bătălii în care respectarea regulilor este o condiție fundamentală pentru a preveni o catastrofă de sănătate publică de mari proporții”.

Am spus clar că nu discut și nu comentez decizia în sine, însă este normal să semnalez că lipsa unor unelte care să descurajeze pe cei care nu vor să respecte regulile, în mijlocul unei bătălii în care respectarea regulilor este o condiție fundamentală pentru a preveni o catastrofă de sănătate publică de mari proporții, devine o problema majoră.

În situația în care se află întreagă lume, în care țări cu sisteme sanitare foarte avansate au fost puternic lovite, este normal să luăm orice măsură posibilă ca să apărăm viețile cetățenilor, dar și a celor care lucrează în sistemul de intervenție și în sistemul sanitar.

Citește continuarea AICI 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

3 Comments
Dan 7 mai 2020
Toti virusii sunt ucigasi ,mai ales cei bipezi.....
Marius 7 mai 2020
Mai, antimafioti...sau cum te-o chema, esti praf... Rau, de nu se poate. Cine e vinovat, sa plateasca ! Dar, tu, tu ce ai in cap ? Tarite, iti spun eu. Ce zice omul e de bun simt, real si adevarat. Sunt prosti printre noi care nu inteleg decit de frica ! Si omoara pe altii, ca daca ar muri ei, o merita. Asa ca, du-te pe la psihiatru.
Antimafioțialogeni 7 mai 2020
Vezi-ți tu de Compatrioții tăi alogeni ucigași de români care au mătrășit băuturi spirtoase și alte Belele orientale pe care le ști mai bine decât noi toți. Sictir!