Avertisment pentru alergici: Polenul din aer crește riscul infectării cu noul coronavirus – Cum se pot confunda simptomele

alergie 1

A început sezonul alergiilor, iar riscul ca îmbolnăvirea cu noul coronavirus să crească este ridicat. Medicii spun că persoanele alergice se pot infecta şi cu noul coronavirus fără să observe diferenţe. Motivul: simptomele sunt asemănătoare în ambele cazuri. Ce recomandă alergologii și infecționiștii pentru a nu confunda simptomele infectării COVID-29 cu o alergie.

CITEȘTE ȘI: Nouă oameni au murit după ce o cabină de teleferic s-a desprins și a căzut de la mare înălțime

Alergiile, în special cele la polen, pot transmite infecţia cu SARS-CoV-2 mult mai uşor, prin strănut, relatează Realitatea PLUS.

„Aproximativ 100 de particule de acestea la metru cub duc la o creștere cu 4% a infectărilor. În zonele unde poluarea cu astfel de particule (virale – n.red.) s-au remarcat creșteri ale incidenței numărului de infectări de peste 40% peste media zonei respective când nu ar fi fost astfel de articule”, a explicat Silviu Gurlui, profesor de Fizică la Univesitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

De aceea, persoanele alergice sunt sfătuite să fie precaute în această perioadă şi să poarte mască.

Oamenii spun că „de confundat se poate confunda foarte ușor, dar trebuie și părerea unui medic specialist ca să tragi concluzia că e COVID sau alergie”, dar ei poartă masca, pentru a se proteja: „Eu mă apăr, masca e aici. Eu văd corect că trebuie să ne apăram”.

Medicii  spun că există câteva simptome diferite între alergiile de sezon şi infecţia cu SARS-CoV-2.

Medicul infecționist Carmen Dorobăț a descris aceste simptome.

„Apare senzație de usturime la nivelul gâtului, nasului, apare lăcrimarea ochilor. Acestea toate sunt reacții alergice, care sunt destul de multe în această perioadă a anului. Nu trebuie să confundăm aceasta cu infecția cu SARS-CoV-2, care are o anumită amprentă în ceea ce privește afectarea stării generale cel mai des”, a declarat medicul Carmen Dorobăț, pentru Realitatea PLUS.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *