Avertisment meteo ANM. Temperaturile ajung chiar și la -13 grade Celsius

Sunday, February 5, 2023

Avertisment meteo ANM. Temperaturile ajung chiar și la -13 grade Celsius

harta meteo

Avertisment meteo ANM pentru următoarele două nopți din cauza temperaturilor foarte scăzute. După episoadele de ninsori și viscol, gerul se instalează în mare parte din țară.

Vremea va continua să fie geroasă în acest weekend, mai ales noaptea şi în jumătatea de est a ţării.

Ninsorile nu vor mai fi însă semnificative, iar vântul va sufla cu putere doar pe crestele munţilor.

„Sâmbătă, 12 ianuarie, vremea va fi rece în continuare în toată ţara, cu temperaturi maxime negative, cele mai scăzute spre minus 6, minus 7 grade în partea de nord şi centru a ţării, în general între minus 5 şi minus un grad în rest, cu valori uşor mai ridicate pe litoral. Sâmbătă noapte, vom avea din nou vreme geroasă, cu valori de minus 10 grade şi mai coborâte în sud-estul şi centrul ţării, pe arii mai extinse în Muntenia şi în zona continentală a Dobrogei. În partea de nord şi de nord – est, temperaturile vor fi uşor mai ridicate, cu valori de minus 5 şi minus un grad’, a declarat Alina Şerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologului, mâine, vremea se încălzeşte uşor în vest.

„Duminică, pe zi, se mai încălzeşte uşor în jumătatea de vest a teritoriului, astfel că temperaturile vor deveni pozitive, uşor peste zero grade, cel mult trei prin Banat, Crişana şi în vestul Olteniei. În jumătatea de est, vor fi în continuare temperaturi mai scăzute, preponderent negative, cu valori de minus trei – minus 5 în depresiunile din Transilvania, dar şi în Muntenia’, a explicat Alina Şerban.

În ceea ce priveşte Capitala, astăzi, temperaturile nu vor urca mai sus de minus 4, minus 2 grade, iar noaptea vor fi chiar şi minus 13 grade Celsius.

Mâine, din nou vor fi temperaturi negative pe timpul zilei în condiţiile unui cer temporar noros, fără precipitaţii.

 

observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Renasterea Banateana