Avertisment dur al Poliției Germane: Timișoara este noua capitală a rutei balcanice de migranți

migranti 10

Doar fiindcă nu mai este un subiect de interes pentru presă și politicieni, nu înseamnă nici pe departe că așa-numita criză a refugiatilor s-a terminat. Nici vorbă. Ea continuă sub forma migrației tăcute, iar unii, ca și înainte de 1989, fac avere pe seama oamenilor aflați în dificultate.

Nu întâmplător, conducerea Poliției Naționale din Germania a anunțat duminică, la Potsdam, că orașul Timișoara din vestul României a devenit noua capitală a traficului de refugiați.

“Orașul Timișoara a devenit un hotspot pentru noua rută balcanică pentru organizațiile infracționale de cărăuși”, a anunțat conducerea poliției, citată de Welt am Sonntag.

Orașul a devenit un punct în care se face trierea și se organizează deplasarea migranților. Reacția poliției vine ca urmare a unui raport intitulat “Combaterea infracționalității cărăușilor”, în care se arată că Timisoara a devenit noul centru pe ruta balcanică pentru transportarea cu tiruri și camioane a migranților.

În raport se mai atrage atenția asupra faptului că acești cărăuși nu iau în considerare nici moartea unor migranți pentru a-și atinge scopul.

Mai exact, migranții sunt ascunși în tiruri cu podele false, adică duble, în care se lasă un spațiu de 40-50 de centimetri, unde să încapă mai multe persoane. Aceștia sunt trecuți ilegal în Ungaria, apoi Austria sau Slovacia și Cehia, cu destinația finală Germania.

În acest sens, “Poliția Germană a informat deja Guvernul de la Budapesta”, scrie Epoch Times Germania.

Interesant este că în niciun articol pe acest subiect nu se mai folosește termenul de refugiat.

Chiar și în exemplul oferit de ei, în care un cetățean din Siria a plătit aproape 5.500 de euro ca familia sa să fie transportată 1.000 de kilometri până în Germania, nu se folosește termenul de refugiat, deși acesta provine dintr-o țară aflată în război.

Raportul poliției a mai arătat că cei mai mulți cărăuși provin din sud-estul Europei, iar cele mai tiruri provin din Turcia. Ei mai atrag atenția că numărul cărăușilor este în continuă creștere.

“Acești oameni își riscă viața, fiindcă exista un mare vid de oxigen în acel spațiu îngust. Asta arată că acești cărăuși se joacă cu viață acestor oameni”, adaugă sursa citată.

Sursa: miscareaderezistenta.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *