Avertisment de la Poliţia Română. Mesajul de pe WhatsApp care te poate costa mult. E o nouă înşelăciune

Poliția Română vine cu un avertisment pentru populație! O nouă escrocherie a umplut pur și simplu rețelele de socializare, dar poate veni și pe WhatsApp, însă pare greu de crezut că cineva chiar ar putea să cadă în plasa acestor escroci, care de multe ori își postează anunțurile cu greșeli vizibile de scriere.

CITEȘTE ȘI: Arafat spune că valul patru al pandemiei ar putea dura până la finalul lui noiembrie. „Săptămâna viitoare aflăm dacă suntem pe platou”

Poliția Română trage un semnal de alarmă și vine cu un avertisment pentru populație, ca nu cumva românii să cadă în plasa unor posibili escroci. Anunțuri care oferă bani cu împrumut de până la un milion de euro au împânzit internetul, dar au fost primite și pe WhatsApp. Iată avertismentul oamenilor legii:

”Un mesaj care promite bani în schimbul unei „note de debit scrisă de mână certificată” circulă pe rețelele de comunicare! Este, evident, o posibilă înșelăciune! Limba română „corectă” și îndemnul de a da documente către un număr de telefon care nu este în agendă sunt semne clare că a răspunde cu „da” unui asemenea mesaj nu ne poate aduce nimic bun! Dacă ceva pare prea frumos să fie adevărat, probabil este o păcăleală! Fiți prevăzători și nu dați curs unor astfel de mesaje! Citiți și printre rânduri!”, avertizează Poliția Română.

Zilele trecute, Poliția Română îi avertiza pe români legat de o altă escrocherie. Mai mulți români s-au trezit cu e-mailuri care păreau a fi trimise de la poliție și prin care erau înștiințați că au primit o amendărutieră, pe care puteau să o plătească prin transfer bancar, mai ales dacă doreau să beneficieze de plata redusă a acesteia.

De fapt, este o nouă tentativă de phishing care are toate șansele să te coste scump și ar fi bine să fii cât se poate de atent la sursa respectivelor mesaje. Trebuie specificat faptul că, în primul rând Poliția Română nu ne contactează rin e-mail, mai ales pentru a ne trimite amenzi.

”ATENȚIE Vă rugăm să distribuiți! Acest e-mail nu este emis de #PolițiaRomână! Este doar un nou tip de #înșelăciune! Nu dați curs unor astfel de solicitări și verificați orice foarte bine, înainte de a introduce online datele bancare! #FiiPrecaut #Informare”, scrie Poliția Română pe pagina sa de Facebook.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns