Averea lui George Țucudean, cel mai bogat fotbalist român. Bunicul său are 12 afaceri în vestul țării

George Țucudean, 27 de ani, este cel mai în formă atacant din Liga 1 la fotbal, cu 11 goluri marcate în 17 etape, depășindu-i pe Alexandru Mitriță și pe Harlem Gnohere, ambii cu câte 10 reușite.

A refuzat locuință și fabrică la Viena, în 74!

Bunicul din partea mamei al triplului campion de fotbal al României te întâmpină relaxat și zâmbitor în biroul fabricii Cotta Internațional.

CITEȘTE ȘI: 24 şi 31 decembrie ar putea fi zile libere! Românii, minivacanţe de câte 5 zile de Crăciun şi Revelion

Gheorghe Cosma este cetățean de onoare al orașului Arad, iar acum este ocupat cu pregătirea Târgului de mobilă de la K öln, care va avea loc în perioada 14-22 ianuarie 2019.

Povestea omului cu 1.500 de angajați, dar care ar mai avea nevoie de încă 100, pentru ca treburile să meargă strună, începe acum 50 de ani.

„În februarie 68, am fost la Viena, într-un schimb de experiență. S-a făcut un concurs la Târgu Mureș cu angajați de la toate CPL-urile (n.r. – Combinat de Prelucrare a Lemnului) din țară.

Noi făceam mobilă în alb, cum se spune, ei puneau stofa. Pe drum, începeam să ne facem probleme despre cum îi vom găsi pe cei care urmau să ne fie gazde. Mă trezesc cu o mână pe umăr: «Tovarășu Cosma»? După îmbrăcăminte, ne-au recunoscut.

Am primit de acolo o scrisoare de recomandare cu ajutorul căreia am intrat direct în echipa Ministerului Comerțului din România. Timp de șase ani, lucram la Viena câte patru-cinci luni pe an. Câștigam 50 de șilingi pe oră, aproximativ 8 mărci germane.

În 74, mi s-a oferit locuință și posibilitatea de a conduce o fabrică acolo. Aveam fetița mică în țară și am refuzat”, spune bărbatul cu părul nins, fără să se lasă pătruns de vreun regret.

Muncește la 78 de ani

Marea dezvoltare a început imediat după Revoluție. Are spiritul de afacerist în sânge: „După 17 ani ca șef de secție la Arad, în ianuarie 90 le-am spus că vreau să mă privatizez.

Știam germana, italiana, vorbeam și ungurește, aveam o altă viziune asupra afacerilor, o altă gândire. I-am prezentat unui elvețian – cu care sunt partener și azi, după 28 de ani – un plan de afaceri și am început. Între timp, am cumpărat hale, pământ, tehnologie.

Investiții, nu închirieri! Și acum, la 78 de ani, muncesc patru, cinci ore pe zi”, afirmă interlocutorul nostru.

În criză, a cumpărat din China Un moment de răscruce a fost în 2008, când a venit criza. A fost anul cu pierdere financiară, dar balanța a fost rapid înclinată spre profit. „Am adus materiale din China.

La volume mari de marfă, aveau reduceri și de 30%. Apoi, am văzut că de acolo luau nemții sau italienii, care ne vindeau nouă mai scump.

Acum producem 900 de garnituri de mobilă pe zi, cam 10.000 de camioane anual”, citește Cosma cifrele care reies dintre coperțile unor dosare cu situația contabilă a firmelor.

Dar, afacerile familiei nu se rezumă la mobilă

SPA-ul Gemi Center s-a extins cu un ștrand, unde pensionarii au 50% reducere. Chiar Gheorghe Cosma își începe ziua cu o oră de înot.

Vara, la piscina din curte, iarna – la Gemi. Pe strada Vasile Goldiș, în centru, răsare un hotel, pe locul unde înainte a fost Sanepid-ul.

„Va avea cinci stele, parcare subterană, piscină, un hotel de referință în Arad”, îl descrie omul de afaceri, scrie libertatea.ro.

VEZI MAI MULTE AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns