Avem ministru interimar la Educație, după demisia lui Cîmpeanu

Avem ministru interimar la Educație, după demisia lui Cîmpeanu

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, va asigura interimatul în fruntea Ministerului Educației. Decizia premierului Nicolae Ciucă a fost luată după ce ministrul Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcție.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că Sebastian Burduja va conduce pentru o perioadă scurtă de timp Ministerul Educației. În prezent, Burduja este ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Sorin Cîmpeanu a demisionat, joi, din funcția de ministru al Educației. „Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”, a transmis el.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că i-a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu de la Ministerul Educației și i-a mulțumit acestuia pentru „proiectele demarate în beneficiul sistemului de educație”. El a spus că urmează consultări pentru nominalizarea altui ministru al Educației.

Ligia Deca, consilier prezidențial, ar urma să fie desemnată pentru a prelua mandatul de ministru al Educației, în urma demisiei lui Sorin Cîmpeanu, au anunțat, surse politice.

„Cel mai probabil, în locul lui Sorin (Cîmpeanu – n.r.) va fi numită Ligia Deca”, au spus sursele politice, conform Mediafax.

Foto: digi24.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *