Avantaje turistice pentru capitala culturală europeană

Peștera Românești găzduiește un nou concert

„Desemnarea oraşului Timişoara drept capitală culturală a anului 2021 schimbă complet datele de promovare a turismului în judeţul Timiş. Tot ceea ce vom realiza de acum încolo va trebui să ţină cont de acest aspect, determinant în viaţa urbei. Mă refer aici la dezvoltarea infrastructurii în turism, oferirea de servicii de calitate, dar şi creionarea unor evenimente şi acţiuni viitoare care trebuie să ţină cont de noul statut dobândit de Timişoara”, spune Călin Dobra, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) în judeţul Timiş.

Ca un prim pas, vor fi introduse noi rute aeriene între Timişoara şi alte oraşe din ţară, asociaţia menţionată având o contribuţie importantă în această direcţie.

De mare interes vor fi cursele directe dintre Timişoara şi litoralul Mării Negre sau Delta Dunării, care vor fi introduse din primăvara viitoare. Pe de altă parte, APDT Timiş derulează în această toamnă o campanie de promovare a obiectivelor şi evenimentelor cu caracter turistic din judeţ.

Unul dintre acestea este concertul din Peştera Româneşti, pus la cale de Ioan Coriolan Gârboni, preşedintele Fundaţiei Academice Culturale Timişoara. Evenimentul va avea loc în 23 octombrie şi este dedicat, în principal, muzicii vieneze.

calin dobraDobra spune că acest eveniment este, însă, şi un bun prilej de descoperire a frumuseţilor zonei: „Pot fi vizitate biserici de lemn, dar şi Mănăstirea Izvorul lui Miron, se pot face plimbări pe malul lacului Surduc sau chiar cu bicicleta, pentru că, în perioada concertului, Timisiensis Bikers, departamentul de ciclism al Clubului Bănăţean de Turism, organizează o tură pe ruta Timişoara-Poieni Strâmbu-Bătrâna, într-un periplu inedit”.

Tot în această toamnă, asociaţia pregăteşte un eveniment de promovare a conacelor din judeţ, în ideea de a face din acestea un produs turistic al Timişului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *