Avalanșă de coduri meteo de vreme rea. Furtunile acoperă aproape toată țara

Meteorologii au emis mai multe avertizări nowcasting de vreme rea. Fenomenele vizate includ vijelii, ploi și grindină, pe alocuri dimensiunile bucăților de gheață putând fi impresionante.

Mai multe județe se află sub avertizare cod portocaliu, până mâine, la ora 03.00. Se vor înregistra intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantități de apă însemnate. Județele vizate sunt Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov, Vrancea, Galați, Brașov, Covasna, Harghita, Constanța, Tulcea, precum și municipiul București și în zona de munte a județelor Mureș și Bacău.

Un cod galben este în vigoare tot până mâine, la ora 03.00. În intervalul menționat, în sudul, sud-estul și local în centrul și estul țării, precum și în zonele montane și submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns