Autostradă blocată între Traian Vuia şi Margina! Măsura creează ambuteiaje pe DN 68 A

Porţiunea de autostradă dintre Traian Vuia şi Margina rămâne închisă, deşi pe ea s-ar putea circula. Compania Naţională de Ad­mi­nis­trare a Infrastructurii Rutiere invocă pro­ble­me juridice care o împiedică să preia de la con­structor această parte din lotul 2 al au­tostrăzii Lugoj – Deva.

CITEŞTE ŞI: Cea mai bogată femeie din România, despre cei 4 ani petrecuţi la puşcărie: „Poate a fost un mesaj de la Dumnezeu prin care mi-a zis ‘Stai că ai zburat prea sus, hai să ajungem cu picioarele pe pământ’

Preconizaţi să fie daţi cir­cu­la­ţiei la mijlocul lunii de­cem­brie, cei 15 kilometri de au­tostradă dintre Traian Vu­ia şi Margina rămân închişi, cel mai probabil până se va în­cheia construcţia în­tre­gu­lui lot.

Astfel, speranţele şo­fe­rilor de a nu mai tranzita Făgetul, se năruie, pentru că CNAIR a anunţat că nu mai poate avansa o dată clară la care se va deschide bucata de autostradă, din cauză că nu se poate recepţiona doar o jumătate din lot, ci totul.

CITEŞTE ŞI: Operațiile estetice au schimbat-o. Timişoreanca Alina Vidican a ajuns de nerecunoscut

Asta, în condiţiile în care pe parcursul acestui an, di­rec­to­rul Companiei Naţionale de Administrare a In­fra­struc­turii Rutiere, Cătălin Ho­m­or, a declarat în re­pe­tate rânduri că jumătate din lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva va fi dată în folosinţă pe 15 decembrie.

Nefo­lo­si­rea acestei porţiuni blo­chea­ză efectiv circulaţia pe Dru­mul Naţional 68A, în spe­cial în zilele de vineri, când în Făget este zi de târg. A­glomeraţia din oraş duce la cozi imense, care ajung pâ­nă la intrarea pe au­to­stra­dă, la Traian Vuia.

Acest fapt s-a întâmplat şi în data de 23 de­cembrie, când de di­mi­nea­ţa şi până seara şirul de maşini s-a întins pe aproape 20 de kilometri.

“Au­to­stra­da ar fi funcţionat pentru Dumbrava şi Făget exact ca o şosea de centură. Trebuie să aşteptăm să o finalizeze, pentru că nu avem ce să facem”, ne-a declarat Mar­cel Avram, primarul Fă­ge­tului.

Lotul 2 al autostrăzii Lu­goj – Deva, în lungime de 28 de kilometri, este con­struit de asocierea SALINI IMPREGILO SpA si S.E.C.O.L, iar valoarea con­tractului încheiat în oc­tombrie 2013 este de 562,73 milioane lei, fără TVA, din care 85 la sută reprezintă fi­nan­ţare de la Uniunea Eu­ro­pea­nă, prin Fondul de Coe­ziu­ne. De la Margina la De­va mai sunt de realizat nu­me­roase lucrări, printre care şi construcţia unor tuneluri, care, cel mai probabil nu vor fi finalizate în 2017, scrie redesteptarea.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns