Autostop pe drumul spre școală. Cum s-a rezolvat problema într-o comună din Timiș

autostop copii scoala peciu

Una dintre problemele evidențiate de evenimentele din ultima perioadă este cea a copiilor nevoiți să se urce în mașinile  unor necunoscuți în drumul spre sau de la școală. Primejdia autostopului a fost dovedită de evenimentele tragice de la Caracal și nu numai.

Mulți copii nu  au însă altă variantă, probelma transportului școlar fiind una spinoasă și, în multe cazuri, fără rezolvare. La Peciu Nou, primăria  a găsit o soluție pentru ca elevii din localitățile aparținătoare să ajungă în deplină siguranță la școală.

CITEȘTE ȘI: Accident cumplit! Un tânăr a murit, alte 6 persoane au fost rănite

“Cu transportul școlar stăm foarte bine. În sensul că  părinții pot să-și trimită copiii la școală gratis. Chiar dacă legea vine și îmi spune că abonamentele se decontează prin Ministerul Educației, la solicitarea liceului. Ceea ce nu se întâmplă la noi. Ca urmare, primăria suportă totul: costul combustibilului, salariul șoferului, reparația autobuzului. Mai mult decât atât, se efectuează transportul ori de câte ori este nevoie”, a declarat Susana Maria Popa, administratorul public al comunei.

Concret, chiar dacă un singur copil din satele aparținătoare trebuie adus la liceul din Peciu Nou, autobuzul școlar va efectua cursa rerspectivă gratuit.

În țára noastră, sunt peste 100.000 de elevi navetiști, potrivit cifrelor oferite de Societatea Academică din România. Dacă aceștia nu vor avea acces nici măcar la cursurile liceului din centrul de comună, rata abandonului școlar ar crește îngrijorător.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *