Autoritățile vor un maraton de vaccinare pentru copii, organizat chiar de ziua lor

valeriu gheorgita

Președintele Comitetului de coordonare a vaccinării, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că autoritățile vor să organizeze, cu ocazia Zilei Copilului, un maraton la nivel național de vaccinare a acestora, conform euractiv.ro.

Maratonul ar urma să aibă loc în cazul în care Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va autoriza utilizarea vaccinului Pfizer pentru copii.

„Chiar intenționăm să organizăm, în perioada 31 mai – 1 iunie, un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârsta 16-18 ani. Dacă până la acel moment vom avea autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, avem în plan această activitate și ne-am dori să funcționeze neîntrerupt, cel puțin 24 de ore, încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de copiii să se poată prezenta însoțiți la centre”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiță a mai precizat că în perioada maratonului vor avea prioritate copiii care se prezintă direct la centre.

CITEȘTE ȘI: Iohannis: Trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni, în localitățile mici să se meargă din poartă în poartă

Vaccinarea împotriva COVID-19 a adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani a demarat deja pe tot teritoriul Satelor Unite după extinderea autorizării vaccinului Pfizer/BioNTech și pentru această tranșă de vârstă, care cuprinde 17 milioane de persoane în SUA, informează AFP, citată de Agerpres.

La sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, Agenția Europeană a Medicamentului urmează să acorde autorizarea de imunizare și pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *