Autoritățile pun taxă pe frumusețea naturii din Banat

Cascada Bigar

România este una dintre cele mai frumoase țări din lume, fiind înzestrată cu peisaje minunate, pe care le poți admira la aproape fiecare pas. Există locuri pe lângă care mulți dintre noi am trecut de-atâtea ori, însă nu le-am acordat importanța cuvenită.

Am constatat poate doar frumusețea lor, fără să ne gândim ce însemnătate, din punct de vedre turistic, pot avea. Un astfel de exemplu este Cascada Bigăr, din Munții Aninei.

Situată la doi pași de șoseaua națională, cascada a bucurat, zeci de ani, ochii tuturor celor care au trecut prin zonă. Cu ceva timp în urmă, călătorii puteau face un scurt popas pentru a se răcori cu o limonadă într-o cabană mică, construită lângă buza cascadei. După Revoluție, autoritățile au închis localul și au lăsat locul de izbeliște.

Un loc bun pentru a te retrage la țară, nu departe de Timişoara. Sunt zeci de plaţuri libere

A trebuit să mai treacă o vreme, să vină niște străini de pe alte meleaguri, să fotografieze zona și să scrie despre cascadă atât de elogios, încât au transformat-o, peste noapte, în cea mai frumoasă din lume. Locul a început să fie invadat de turiști din toate părțile lumii, care continuă să vină și acum, special pentru a vedea minunăția.

La scurt timp, au reacționat și autoritățile noastre, văzând că-i rost de făcut bani. Au pus pază și au cerut taxă: cinci lei de persoană (cu excepția copiilor). Cascada poate fi admirată și de pe marginea drumului, însă cine dorește să se mai plimbe vreo 300 de metri pentru a vedea întreaga zonă, trebuie să plătească acest tarif.

Cascada_Bigar

Cu alte cuvinte, a fost impusă o taxă pentru o plimbare în… aer liber. Din banii încasați până acum, nu s-a făcut nimic, nici măcar parcare pentru mașini.

Cascada Bigar

Vasile Constantin, directorul Parcului Național Cheile Nerei, a afirmat că se vor aloca totuși niște bani pentru reamenajarea zonei, în cadrul unui proiect derulat în parteneriat cu o companie privată. Valoarea proiectului se ridică la 300.000 de lei, din care 45.000 de lei va fi contribuția statului român. Nu se știe însă cât vor dura lucrările, ce anume se va realiza și ce se va întâmpla cu tariful de la așa-zisa intrare.

Până una, alta, cea mai mare parte a zonei Cheile Nerei, exceptând perimetrul în care se află cascada Bigăr, poate fi străbătută gratis. Asta… până nu mai vin niște străini să descopere și alte minunății, nebăgate încă în seamă de autoritățile române.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Autoritățile pun taxă pe frumusețea naturii din Banat

  1. Este mare difirenta intre ce se prezinta pe net in foto aranjate si privelistea naturala, mult sub asteptari!!! Cascada!!! Ha, poate o mica … cadere de apa…si pe bani!!! Nu merita deplasarea de la TM la Bigar (cascada!!!???) Mai spectaculoasa este o cascada REALA, vizibila de la sosea, la vreo cateva sute de metri inapoi spre Anina, destul de aproape de Bigar, pa aceeasi parte, dar cu mult mai frumoasa. Imi pare rau ca nu am putu opri si nici foto nu am reusit, dar daca cineva ajunge in zona sa fie atent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *