Autoritățile centrale vor să bage Timișoara în carantină. Apel disperat al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș

carantina 1

Institutul Național de Sănătate Publică a recomandat autorităților județene să ia în calcul instituirea carantinei în Timișoara și în alte localități din județ. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș lansează un apel la populație să respecte regulile în contextul în care rata de infectare în municipiu este de 7,25 cazuri la o mie de locuitori.

„Doar TU poți evita carantinarea Timișoarei! Comitetul Județean pentru Situații de Urgență avertizează populația că în urma evaluării analizelor de risc și având în vedere numărul tot mai mare de cazuri de îmbolnăviri cu noua tulpină SARS-CoV-2 în acest moment Institutul de Sănătate Publică din România a recomandat autorităților județene să ia în calcul și măsura de carantinare a Municipiului Timișoara și a altor localități din județ.

Doar împreună, printr-un efort comun, putem evita luarea acestei decizii. Cu toții am crezut că ce a fost mai greu a trecut! Din păcate, la un an de la debutul pandemiei în România, noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie ne demonstrează că se poate și mai rău! Această nouă tulpină este mai periculoasă, infecția cu ea fiind asociată cu un risc crescut de spitalizare și deces.

Riscul principal al acestei noi tulpini rezultă din faptul că se poate transmite mult mai ușor, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor infectate va crește mult mai repede. În momentul de față această tulpină determină apariția unui număr tot mare de persoane infectate care pot răspândi virusul și în același timp un număr mai mare de cazuri grave, solicitând și mai mult spitalele din Timișoara și județul Timiș.

CITEŞTE ŞI: Carantinarea zonală: ce criterii iau în considerare autorităţile

Ce poți face tu? Măsura de carantinare a Municipiului Timișoara recomandată de Institutul de Sănătate Publică din România poate fi evitată doar printr-o strictă respectare a distanțării sociale și prin aplicarea tuturor normelor de igienă privind prevenirea răspândirii Covid-19. Efortul comun vizează de asemenea și localitățile periurbane din jurul Timișoarei. Protejează-te pe tine și cei dragi purtând masca corect, păstrând o igienă permanentă a mâinilor și o distanță socială reală. Nu ieși la întâlniri care nu sunt strict necesare și nu participa la petreceri, sunt interzise”, transmite Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

CITEŞTE ŞI: Timișoara ar putea intra în carantină! Dominic Fritz: „Nu mai sunt paturi în spitale!”/ Primarul cere închiderea judeţului

Vă reamintim, CJSU a stabilit că localitățile Moșnița Nouă, Otelec și Biled vor intra în carantină în următoarele două săptămâni. Marți a fost prelungită carantina cu șapte zile la Dumbrăvița și Șandra, iar la Dudeștii Vechi a fost impusă timp de 14 zile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Autoritățile centrale vor să bage Timișoara în carantină. Apel disperat al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș

  1. Propagandă si manipulare,unde lumea nu vrea să se vaccineze creste rata de infectare, carantină egal 0 ,fără rezultat,găsiți alte soluții.din birou usor de zis. 

Lasă un răspuns