Autoritatea de Supraveghere Financiară a propus plafonarea RCA timp de 6 luni

Autoritatea de Supraveghere Financiară a propus plafonarea RCA timp de 6 luni

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus Ministerului Finanțelor plafonarea prețurilor RCA timp de 6 luni, afirmă surse politice și din ASF pentru Economedia.

Președintele ASF Nicu Marcu a confirmat propunerea de plafonare a prețurilor RCA.

„În urma analizelor realizate cu privire la evoluția pieței RCA și la impactul unor tendințe speculative asupra consumatorilor, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis să înainteze Ministerului de Finanțe o propunere de Hotărâre de Guvern referitoare la limitarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referință.

Pentru protejarea consumatorilor și pentru stabilitatea piețelor pe care le supraveghează, Autoritatea face uz de toate resursele legislative și de reglementare de care poate dispune, împreună cu Guvernul României și cu alte autorități ale statului.

CITEȘTE ȘI: Zona ultracentrală a Timișoarei rămâne luni, 21 februarie, fără apă caldă și căldură

Credem că Guvernul va lua în calcul cât de curând propunerea înaintată, tocmai în scopul protejării populației în fața tendințelor inflaționiste sau speculative”, a transmis, într-un comunicat de presă, Nicu Marcu, președintele ASF. „Am înaintat către Ministerul Finanțelor o propunere de limitare a tarifelor RCA, astfel încât tarifele maximale să nu depășească tariful de referință”, a declarat pentru Economedia o sursă din Autoritatea de Supraveghere Financiară, precizând că măsura va intra în vigoare odată cu adoptarea unei hotărâri de Guvern în acest sens.

Potrivit unor surse politice, decizia a fost luată în urma mai multor discuții între premierul Nicolae Ciucă, președintele de la Autoritatea de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu și președintele PSD Marcel Ciolacu.

Citește integral pe economedia.ro

g4media


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.