Austria a anunțat că nu redeschide granița cu Italia: Tensiuni diplomatice între Roma și Viena

granita italia

Austria nu va redeschide deocamdată granița cu Italia, a anunțat ministrul de externe Alexander Schallenberg. „Ne deschidem către șapte țări vecine și nu vor mai exista controale, la fel ca înainte de criza de coronavirus. Datele nu o permit, în schimb, cu Italia, dar intenționăm să redeschidem cât mai curând posibil”, a declarat ministrul în cadrul unei conferințe de presă, potrivit agenției italiene ANSA, citată de Rador. „Nu este o decizie împotriva Italiei”, a subliniat însă Schallenberg.

CITEȘTE ȘI: Necaz mare în mai multe localități din Timiș. Grindina și vântul puternic au făcut prăpăd. Video

Guvernul austriac va efectua, săptămâna viitoare, o nouă evaluare cu privire la o posibilă deschidere către Italia, a anunțat Schallenberg. „Vedem că situația din Italia s-a îmbunătățit mult și că unele regiuni, precum Tirolul de Sud, au date bune despre COVID-19”, a adăugat ministrul austriac de externe. Prin urmare, Viena va evalua „serios” propunerea venită din partea autorităților de la Bolzano de a permite călătoriile în unele regiuni italiene, notează hotnews.ro

„Obiectivul rămâne deschiderea către Italia, imediat ce datele o vor permite”, a concluzionat ministrul Schallenberg.

„Individualismul încalcă spiritul comunitar și afectează Europa și piața unică”, ar fi spus ministrul Luigi Di Maio în timpul unei întâlniri cu staff-ul său, în urma deciziei Vienei de a menține încă închisă granița cu Italia. Miercuri după-amiază va avea loc un apel telefonic cu omologul austriac. Totuși, ministrul Di Maio este încrezător că povestea, în următoarele zile, va putea evolua pozitiv pentru Italia.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns