Au învins birocraţia! Un spital din Timiş a fost redeschis după zece ani

Au învins birocraţia! Un spital din Timiş a fost redeschis după zece ani

După zece ani de la închidere, Spitalul din Ciacova și-a redeschis porțile pentru pacienți! Printr-un efort conjugat al doctoriței Codruța Bungău, care a materializat proiectul si primarul Filip Petru, care a inițiat și sustinut demersul, locuitorii orașului Ciacova și ai localităților învecinate vor beneficia din nou de servicii medicale de calitate, nemaifiind nevoiți să se deplaseze către alte spitale din județ.

Doctorița Codruța Bungău a declarat: ”A fost un demers îndelungat și deopotrivă dificil, pentru că a trebuit să învingem obstacolele unei birocrații redundante, mentalitățile unui sistem care, pe de o parte, recunoaște că nu poate asigura protejarea și îngrijirea sănătății cu fondurile și mijloacele actuale ale sistemului asigurărilor sociale de sănătate, dar în același timp, obstrucționează sistematic înființarea de noi unități sanitare private. Am înființat, astfel, o unitate spitalicească a cărei structura să vină în sprijinul populației din zonă”.

CITEŞTE ŞI: Marius Craina infirmă zvonurile şi speculaţiile

Spitalul va avea 20 de paturi de internare continuă în specialitatea boli cronice unde se fac inclusiv internări de lungă durată pentru pacienți imobilizați la pat, pacienți cu comorbidității pentru locuitorii din Ciacova, dar și din alte localități, cinci paturi de internare de zi în specialitatea medicină internă, laborator, imagistică medicală și, ceea ce este cel mai important, un serviciu de gardă cu acoperire 24/24 de ore, astfel încât să fie deservită prompt urgența medicală.

CITEŞTE ŞI: Averea lui Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei, acţionar la Netflix, Samsung și Siemens

Camera de gardă beneficiază de defibrilator, ventilator, monitor de funcții vitale, echograf, electrocardiograf, aspirator medical, sursă de oxigen, analizoare rapide de biochimie, hematologie, coagulare, ASTRUP, inclusiv testare rapidă pentru depistarea infecției cu coronavirus. Sunt prezente, de asemenea, în structură serviciile de suport precum blocul alimentar, spălătoria, biroul de internări, serviciul administrativ, biroul financiar etc.

O echipa de tineri medici specialiști va lucra împreună cu medici cu experiență, alături de asistente medicale, personalul de îngrijire și personalul administrativ. De asemenea, spitalul va încheia contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, astfel încât pacienții să poată beneficia de servicii gratuite pe segmentele decontate prin sistemul asigurărilor de sănătate, dacă au calitatea de asigurat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Au învins birocraţia! Un spital din Timiş a fost redeschis după zece ani

  1. Azil de bătrâni, nimic mai mult.
    Cine e bolnav și vrea servicii de calitate merge la Timișoara, București sau chiar în străinătate, nu la Ciacova.

Lasă un răspuns