Au început probele scrise la bacalaureat. Vezi ce subiecte au primit elevii

bacal

După ce, în premieră, în acest an, probele orale ale examenului de bacalaureat s-au desfășurat în luna februarie, astăzi au început și examenele scrise.

Prima probă a fost cea de limba și literatura română, la care s-au înscris, în județul Timiș, puțin peste 4.200 de elevi.

Cei din clasa a XII-a de la profilul real au avut, la alegere, de analizat o poezie de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi, iar cei de la profilul uman au avut arta poetică în opera lui Ion Barbu sau a lui Lucian Blaga.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la proba scrisă la limba şi literatura română s-a făcute între orele 7,30-8,30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul pentru redactarea lucrării a fost de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Pentru rezolvarea subiectelor la examenul de limba română, candidaţii au avut voie să utilizeze numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor s-a putut folosi numai creion negru.

Toate sălile de examen au avut în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.
Nu a fost permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care puteau fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor la limba şi literatura română, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare.

Examenul de bacalaureat continuă mâine, cu proba la limba şi literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană și italiană).

Miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima din această sesiune, cea la alegere în funcție de profil și specializare, este programată pentru joi.

În data de 4 iulie vor fi afișate rezultatele și vor putea fi depuse contestațiile. În perioada 5-8 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar în 9 iulie vor fi afișate rezultatele finale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *