Au fost reluate negocierile în sănătate. „Nu vrem să pierdem nimic din ceea ce am câștigat”, afirmă sindicaliștii timișeni

sanatate

Sindicatele din sănătate au reluat negocierile cu ministerul de resort în privința contractului colectiv de muncă la nivel de sector de activitate.

Angajații din sistemul sanitar sunt deciși să nu cedeze nici unul din drepturile prevăzute în vechiul contract de muncă.

”Nu vrem să pierdem nimic din ceea ce am câștigat. Avem un draft pe care îl vom discuta în cadrul filialei, dar din care lipsesc unele lucruri față de contractul anterior, fapt cu care nu suntem de acord.

Sunt multe puncte de discutat: zilele libere, salariile, concediile…

Negocierile vor fi dure.

După creșterile salariale din acest an nu ne-am ales cu mare lucru. Am primit 316 lei indemnizație de hrană, care va fi impozitată cu 45 la sută și nu cu zece la sută, așa cum ni s-a promis, astfel că ne-au luat jumătate din start”, a precizat Veronica Roth, liderul ”Sanitas” de la Spitalul Județean Timișoara.

Vechiul contract colectiv de muncă și-a încetat valabilitatea în urmă cu aproape doi ani. Negocierile au demarat în primăvara lui 2017, însă au fost blocate după numai câteva luni. ”Autoritățile ne spun de un an că vor fi gata noile contracte colective de muncă. Sunt de părere că nu vor fi finalizate până la Crăciun”, a declarat Veronica Roth.

Ministerul Sănătății a reluat negocierile cu sindicatele din domeniu pentru semnarea contractului colectiv de muncă la nivel de sector de activitate după ce acestea au fost suspendate în anul 2016.

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a desemnat o comisie care negociază cu organizațiile sindicale.

“Principalii beneficiari ai acestui contract sunt angajaţii din sistemul sanitar și de aceea am convingerea că vom găsi o cale prin care să putem agrea conţinutul documentului.

Vreau să semnăm acest contract în maxim 60 de zile”, a declarat Sorina Pintea.

Contractul colectiv de muncă stabilește drepturile și obligațiile, timpul de muncă și cel de odihnă ce revin salariaților din unitățile sanitare.

Acest document este un instrument important pentru asigurarea unui nivel corespunzător de protecție socială a salariaților.

Contractul colectiv de muncă la nivel naţional asigură garanţii pentru încheierea contractelor colective de muncă la nivel de unităţi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *