Aţi auzit de Moș Cocoș și pasărea cu ouă de ciocolată?

Moș Cocoș din comuna Moravița a găsit o… pasăre care face ouă de ciocolată, dulciurile preferate ale copiilor, deoarece au și câte o jucărie în miez.

Pasărea a zburat în mintea omului care a căutat o cale de a le oferi ceva celor aproape… 50 de nepoți și strănepoți pe care îi are! Și cum dintr-o pensie de sub 200 de lei, după ce a trudit printre vagoane și șine de cale ferată, bărbatul nu prea își permitea să cumpere câte ceva pentru fiecare dintre moștenitori, i-a venit o idee…

pantofi”Avem un veteran de aproape 100 de ani care este încă în putere și colectează pantofi de la cei care nu mai au nevoie de ei, îi curăță, îi pregătește și îi vinde la piață cu cinci-zece lei perechea. Cu banii obținuți cumpără dulciuri la copii, nepoți și strănepoți”, spune primarul comunei, Ioan Fiștea.

Ilie Radu, timișeanul cu pricina, are 96 de ani și este veteran de război, având pe această direcție un venit suplimentar de puțin peste 300 de lei lunar.

”Am făcut cinci ani armata, între 1941 și 1945. Pe front am fost până în Munții Tatra, dar în 1944 am fost împușcat în cap. Aveam 24 de ani. De la cinci fete am peste 20 de nepoți și 20 de strănepoți, la care le cumpăr dulciuri ca să le dau și eu ceva. Pentru a avea bani, adun papuci din ăștia străini pe care îi curăț și îi vând”, spune Ilie Radu, zis Moș Cocoș.

 


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns