Atenționare MAE pentru românii care merg în Grecia prin Serbia și Macedonia. Sunt anunțate blocaje în punctele vamale

Atenționare MAE pentru românii care merg în Grecia prin Serbia și Macedonia. Sunt anunțate blocaje în punctele vamale

Atenționare MAE pentru românii care merg în Grecia prin Serbia și Macedonia. Sunt anunțate blocaje în punctele vamale.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Macedonia de Nord că sindicatul din Administraţia Vămilor din acest stat a anunţat că va continua acţiunile de protest, deja declanşate, până la finalul lunii iunie. Astfel, potrivit unui comunicat al MAE, transmis luni AGERPRES, este preconizat că lucrătorii vamali vor înceta lucrul şi vor bloca toate punctele de control ale frontierei Macedoniei de Nord pentru o jumătate de oră.

CITEȘTE ȘI: Vremea până în 17 iulie, prognoza actualizată: val de aer tropical, dar și furtuni. Vremea în vestul țării

Dacă revendicările lor nu vor fi îndeplinite, lucrătorii vamali intenţionează să continue protestele, fiind de aşteptat să se producă şi alte perturbări ale activităţii la frontiera macedoneană în perioada următoare.

Numerele de telefon la care cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Skopje: +389 2 3228058, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii call center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Macedonia de Nord: +389 70 239 980.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români consultarea paginilor web skopje.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

AGERPRES


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *