Atenționare de călătorie în Grecia: Cod roșu pentru ciclonul Daniel. Video

Atenționare de călătorie în Grecia: Cod roșu pentru ciclonul Daniel. Video

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia, unde este în vigoare o avertizare Cod roșu din cauza ciclonului Daniel.

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că Serviciul local de Meteorologie (EMY), pe fondul intensificării efectelor ciclonului „Daniel”, a emis un nou cod roșu de vreme nefavorabilă, care va afecta majoritatea regiunilor, până joi.

Aversele însemnate cantitativ de ploaie, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, inundații, scăderi bruște de temperatură – de 6 până la 8 grade Celsius, se vor manifesta pe întreg teritoriul țării, astfel:

Miercuri: ploi abundente și furtuni se vor înregistra în regiunile Epir, Tesalia, Sterea centrală și de est (în principal prefecturile Evrytania, Fthiotida și Viothia), Macedonia centrală (prefecturile Pieria, Imathia și Halkidiki) și Attica (în principal zona de sud și de coastă), estul și sudul peninsulei Peloponez, insula Evia, insula Creta, insulele Sporade și insulele Ciclade.

Joi: sunt prognozate ploi abundente și furtuni în regiunile Tesalia, Sterea centrală și de est (în principal prefecturile Fthiotida și Viothia), insula Evia și insulele Sporade.

Informațiile actualizate referitoare la evoluția fenomenelor meteorologice sunt disponibile pe site-ul Agenției Naționale de Meteorologie din R. Elenă (www.emy.gr).

Secretariatul General al Protecției Civile din Grecia a emis un set de recomandări și măsuri care trebuie urmate de către toate persoanele în această perioadă pentru a se proteja de riscurile care decurg din apariția fenomenelor meteorologice severe, disponibil pe site-ul civilprotection.gov.gr.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să respecte întocmai instrucțiunile autorităților elene responsabile, iar în cazul în care se confruntă cu o situație de pericol iminent, să utilizeze numărul unic de urgență 112.

CITEŞTE ŞI: Controale medicale gratuite în mediul rural

(sursa: Mediafax)

Foto: Keep Talking Greece


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *