Atenţionare de călătorie de fenomene meteo extreme pentru Grecia

Atenţionare de călătorie de fenomene meteo extreme pentru Grecia

Atenţionare de călătorie de fenomene meteo extreme pentru Grecia!

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află permanent ori temporar, sau care intenţionează să călătorească în Grecia cu privire la apariţia unor fenomene meteo extreme.

Este vorba de deteriorarea rapidă a condiţiilor meteo, scăderea semnificativă a temperaturii, furtuni puternice şi intensificări însemnate ale vântului.

Frontul de aer rece va afecta predominant zonele de vest, nord şi est ale Greciei, după cum urmează. Astfel, temperaturile vor scădea în vestul şi în nordul teritoriului elen, pe insula Creta şi în arhipelagul Dodecanez.

Nu va fi depăşită valoarea de 36° C, în timp ce în restul teritoriului, temperaturile vor scădea cu 3 până la 5° C.

Vor fi înregistrate intensificări semnificative ale vântului din direcţiile vest şi nord-vest. Aceste intensificări vor predomina în Marea Ionică, Marea Egee şi insulele din aceste zone. Se vor înregistra, însă, și în partea continentală a Greciei.

Odată cu trecerea frontului de aer rece, intensificarea temporară a vântului se va manifesta în principal din direcţia nord – nord-vest.

În intervalul 7 – 8 august 2021, temperatura nu va depăşi 35-37° C în majoritatea regiunilor. Pentru intervalul 9 – 11 august 2021 este prognozat un nou val de caniculă (temperaturi de 40-42° C în partea centrală şi sudică a Greciei continentale). Ulterior, este prevăzută o scădere a temperaturilor începând cu ziua de joi, 12 august 2021.

Cetăţenii români sunt avertizați, de asemenea, în legătură cu existenţa unei concentraţii ridicate de particule fine PM2.5 în regiunea Attica. Concentrațiile sunt generate de fumul produs de incendiile din Evia şi zonele învecinate.

Oficialii recomandă locuitorilor din aceste zone să evite deplasările în aer liber. Dar şi să poarte măşti de protecţie cu un grad de filtrare ridicat.

SURSA: MEDIAFAX

aradon


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns