Atenţie, în Timiş, în fiecare lună vor suna sirenele! Vezi din ce cauză

sirene

Începând de mâine, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10-11 vor fi acţionate sirenele de alarmare publică.

Anunţul este făcut de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă ai cărui reprezentanţi specifică faptul că simulările vor începe de mâine.

Acestea vizează verificarea echipamentelor care pot fi acţionate centralizat, dar şi a acelora cu acţionare locală.

„În toate județele țării vor avea loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale”, anunţă IGSU.

Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean urmând să fie analizate în comitetul județean pentru situații de urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

Reamintim că în perioada 18-21 aprilie, IGSU a desfășurat, la nivel național, cel mai amplu exercițiu de testare a sirenelor care anunță situațiile de protecție civilă.

Timp de patru zile au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel național.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns