Atenție la zona pietonală!

pieton

Polițiștii locali acționează în continuare în zona pietonală a municipiului Timișoara, atât în civil, cât și în uniformă, principalele aspecte avute în vedere fiind depistarea persoanelor care aruncă ambalaje, chiștoace de țigări, peturi, coji de semințe, a celor care opresc, staționează ori pătrund cu autovehiculele pe străzile pietonale, acolo unde acest lucru este interzis, ori circulă cu biciclete, trotinete, role, triciclete, skateboard-uri și alte mijloace de locomoție, a căror circulație este de asemenea interzisă în zona pietonală.

În ceea ce privește abandonarea deșeurilor, faptă constatată de polițiștii locali în civil, au fost aplicate, în ultima săptămână, un număr de 84 sancțiuni contravenționale.

Cei prinși au fost amendați cu sume între 500 și 1.000 lei. Legat de autovehiculele care opresc, staționează sau circulă prin zona pietonală, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au aplicat în ultima săptămână un număr de 83 de sancțiuni contravenționale în special pe străzile G. Lazăr, A. Pacha, Mușat și Palanca.

Astfel de fapte sunt sancționate cu amenzi între 290 și 725 lei. O dată cu încălzirea vremii au apărut și mai multe situații în care persoanele care circulă cu bicicletele în zona pietonală restricționată prin indicatoare rutiere. Pentru asemenea fapte sancțiunile sunt între 870 și 1160 lei, fiind amendate un număr de trei persoane.

Două persoane au fost depistate circulând cu rolele, cu viteză, printre pietoni, punând în pericol integritatea acestora, și ca urmare au fost sancționate cu sume între 400 și 800 lei pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani și între 200 și 400 lei, pentru persoanele cu vârsta între 14 și 18 ani.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că în continuare patrulele de polițiști locali în civil și în uniformă acționează având în vedere atât abandonarea de resturi cât și faptele privind oprirea, staționarea, circulația autovehiculelor, dar și a bicicletelor și a altor mijloace de locomoție și vor aplica sancțiuni drastice celor surprinși încălcând prevederile legale.

De asemenea, Poliția Locală precizează că sancțiunile sunt aplicate în conformitate cu actele normative în vigoare, nefiind stabilite de polițiștii locali, ci de legiuitor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Atenție la zona pietonală!

  1. Unde au fost astia iarna sa ridice oamenii,care cadeau pe strazi din cauza poleiului si zapezii inghetate pe trotuare si drumuri de acces?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *