Atenție la dezinformare! Kitul miraculos anti-Covid-19, un pericol uriaș pentru sănătate

kit anticovid

Pe reţelele de socializare, informaţiile false şi periculoase se răspândesc mai repede decât virusul. Oamenii sunt îndemnaţi să se trateze singuri în cazul în care se îmbolnăvesc. Cu un aşa-zis „Kit anti-Covid”, despre care medicii spun că te poate trimite direct la Terapie Intensivă.

CITEȘTE ȘI: Capcana din maşinile românilor: Detaliul pe care șoferii îl ignoră şi le poate aduce o amendă de 3.000 de lei

Pretinsul kit miraculos care te vindecă de coronavirus a apărut pe mai multe grupuri de pe reţelele de socializare şi a creat o adevărată isterie printre oameni.

Acesta conţine, pe lângă vitamine, paracetamol şi betadină pentru gargară. Iar în mesajele răspândite, pacienţilor le sunt recomandate inhalarea de aburi, exerciţii de respiraţie şi chiar utilizarea unui tub de oxigen în cazul în care boala se agravează. Nicidecum o vizită la medic.

Adrian Marinescu, medic infecționist, Institutul Matei Balș: Ei, sunt nişte prostii astea! Sunt nişte găselniţe. Sunt leacurile băbeşti care clar înseamnă un risc mare pentru sănătatea noastră. Tratamentul pentru fiecare formă e stabilit de către medicul infecţionist sau medicul pneumolog în momentul în care se face evaluarea.

Medicii atrag atenţia că postările false vin din partea unor oameni fără pregătire şi pot face mai mult rău decât bine. De exemplu, betadina poate provoca arsuri în cazul în care este folosită pentru gargară. Iar orice tratament luat acasă, după ureche, te poate trimite direct la Terapie Intensivă.

Şi mai grav este că pe site-urile de vânzări au început să apară teste rapide pentru depistarea coronavirusului. Se vând cu preţuri cuprinse între 50 de lei şi 100 de lei. Iar farmaciştii de ocazie asigură clienţii la telefon că dispozitivele ar fi avizate.

Vânzător teste: Vă pot trimite certificat de conformitate, factură pe firmă dacă vă ajută cu ceva. E factura cu care le-am cumpărat eu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns